Ce tip de parchet se preteaza pe incalzirea in pardoseala?

Pentru sistemele de incalzire in pardoseala se poate utiliza ca si solutie de placare orice tip de parchet stratificat.

Datorita modului in care sunt dispuse straturile de lemn, a stabilitatii sale dimensionale, parchetul stratificat reprezinta poate cea mai eleganta si naturala solutie de amenajare.

Exista o intreaga disputa in ceea ce priveste intrebarea „Care este tipul de parchet cel mai bun, cel mai eficient, pentru sistemele de incalzire in pardoseala?”.

Este bun cel de 14 mm? Este bun doar cel de 10 mm?

Cand vine vorba de grosime, putem afirma ca o grosime mai mica implica o conductivitate termica mai buna, dar asta in cazul in care se compara doua produse care au straturile inferioare fabricate din acelasi material.

Ca si exemplu, un parchet stratificat de 10 mm al carui strat inferior este fabricat din plywood sau multistrat are aceeasi conductivitate cu un parchet de 14 mm cu straturi inferioare din pin.

Cel mai corect este sa solicitati fisa tehnica a produsului de la producator, in care sa fie precizate datele tehnice privind conductivitatea sau rezistenta tehnica.

Si aici este un amanunt ce necesita atentie, pentru ca unii din din producatori precizeaza in fisa tehnica conductivitatea, altii rezistenta, masuri fizice invers proportionale.

Un plus la parchetul triplu stratificat il constituie faptul ca cel de al treilea strat ii asigura o stabilitate dimensionala superioara, iar prinderea mecanica cu click nu ii permite sa „rostuiasca” la imbinari, ca in cazul imbinarii nut fedder.

Concluzia este ca achizitia unui parchet pentru incalzire in pardoseala trebuie facuta de la un magazin specializat, unde puteti beneficia de atentia si consultanta corespunzatoare.