Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus – detalii complete, lansare, foto

Samsung va lansa noul vârf de gamă în această primăvară. Telefonul foarte așteptat și anticipat de fanii Android va aduce o construcție cu totul nouă pentru un dispozitv mobil.

Galaxy S6 și Galaxy S7 au fost inovatoare și au marcat o nouă direcție în design.

Galaxy S6 a fost primul telefon care a avut o variantă Edge, cu ecran curbat, iar construcția care nu mai folosea plastic a fost foarte apreciată.

Galaxy S7 a adus perfecționarea la nivel de design, fiind de această dată rezistent la apă și praf și având în plus și slot pentru card, proprietăți care nu a fost prezente pe Galaxy S6.

Galaxy S8 se anunța a fi chiar mai spectaculos decât predecesoarele, atât la exterior cât și la interior.

Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus – ecrane ”edge-to-edge” și hardware de top

Noua serie Samsung Galaxy S8 va cuprinde două telefoane, unul cu ecran de 5.8 inch și altul cu ecran de 6.2 inch, ambele edge.

Ecranele par deosebit de mari chiar și pentru cei care preferă dipozitivele phablet, dar trebuie spus că de această dată Samsung a hotărât să renunțe la butonul fizic Home, plasând acum scannerul de amprente regăsit acolo pe partea din spate a telefoanelor, lângă cameră.

Acest lucru înseamnă că dimensiunea nu va fi considerabil crescută față de Galaxy S7 și S7 Edge, care măsoară 142.4 mm (lungime), respectiv 150.9 mm (lungime).

Conform surselor neoficiale, ecranul va fi unul Quad HD, de tip edge-to-edge, iar fotografiile ”scăpate” pe internet par să confirme acest lucru.

Butoanele de navigare specifice Android vor fi plasate în subsolul ecranului, iar raportul dintre ecran și corpul telefonului va fi de 83% în favoarea ecranului.

Detaliile hardware

Detaliile hardware cunoscute până acum sunt procesorul de top Qualcomm Snapdragon 835, cel care va fi la baza configurației pentru ambele variante de Galaxy S8, cei 6GB RAM, pentru varianta cu ecran de 5.8 inch, respectiv 8 GB RAM pentru varianta cu ecran de 6. 2 inch și bateriile celor două telefoane: una de 3.000 mAh, respectiv una de 3.500 mAh.

Ambele telefoane vor avea USB Type-C și jack pentru căști, poziționate în partea de jos, acolo unde se vor afla și grilajele de la boxele audio.

La nivel de software, principalele funcții care ar putea fi prezente sunt noul asistent virtual Bixby dar și posibilitatea ca telefoanele din seria Galaxy S8 să poate fi folosite ca un mini -PC, mai ales prin prisma specificațiilor tehnice excelente, iar pentru acest lucru se pare că Samsung va intoduce un dock pentru telefon care să fie conectabil la un monitor, alături de periferice dedicate (mouse, tastatură).

Cele mai multe surse specifică o data de lansare programată pentru 21 aprilie, până atunci urmând să mai apară cu siguranță numeroase detalii și fotografii neoficiale.