5 idei de cadouri pentru o persoană pasionată de dezvoltare personală

Uneori, misiunea de a găsi cadourile potrivite pentru cei dragi poate deveni complicată. Există însă o metodă simplă care te va ajuta să alegi cadourile perfecte. Pur și simplu află care sunt pasiunile persoanei respective și oferă-i un cadou care să se identifice cu acele pasiuni.

În cazul în care ai un prieten pasionat de dezvoltare personală căruia vrei să îi faci un cadou, atunci te pot ajuta să-l surprinzi într-un mod plăcut și inedit.

Ideea acestui articol mi-a venit în timp ce mă gândeam la cadourile pe care mi-ar plăcea mie să le primesc din partea celor dragi. Am creat astfel această listă de idei de cadouri potrivite pentru o persoană pasionată de dezvoltare personală.

Lista de cadouri numai bune de făcut unui amic pasionat de dezvoltare personală

Fie că vrei să impresionezi cu un cadou scump pe care amicul sau amica ta nu și l-ar fi cumpărat de obicei, sau pur și simplu dorești să-i arăți că-ți pasă de el/ea, ți-am pregătit mai jos o listă pentru toate buzunarele.

Alege unul dintre următoarele cadouri și cu siguranță vei atinge inima unei persoane pasionată de dezvoltare personală.

1. Cărți, bineînțeles!

Cărțile de dezvoltare personală au fost și vor fi întotdeauna un cadou perfect pentru o persoană pasionată de acest domeniu. Oferă-i o carte ca și cadou și poți dormi liniștit la noapte, căci gestul tău va fi foarte apreciat.

Având în vedere că pasionații de dezvoltare personală sunt și pasionați de citit, te-ai putea orienta și la unele accesorii. Dacă ai intrat vreodată într-o librărie Cărturești, știi la ce mă refer.

Semne de carte, coperți, lămpi de citit, suporturi de carte și altele – Oricare dintre acestea poate însemna cadoul perfect atunci când este oferit alături de o carte de dezvoltare personală sau, de ce nu, chiar separat.

În continuare îți voi da câteva idei de cărți, în funcție de interesele amicului său amicei tale.

Dacă este interesat/ă de educație financiară

Colecția „Tată bogat, tată sărac” de Robert Kiyosaki e perfectă pentru orice pasionat de domeniul financiar. Orice carte din această colecție va fi o alegere bună.

Dacă ar fi să recomand câteva titluri din această serie, acestea ar fi „Tată bogat, tată sărac” după care „Cadranul banilor” și „Școala de afaceri”.

Dacă este interesat/ă de spiritualitate

„Conversații cu Dumnezeu” sau „Omul în căutarea sensului vieții” sunt două cărți de top din acest domeniu pe care orice pasionat de spiritualitate trebuie să le citească măcar o dată în viață.

Dacă este interesat/ă de inteligență emoțională

„Inteligența emoțională” de Daniel Goleman este o carte de top din acest domeniu, care nu trebuie să lipsească de pe rafturile unui pasionat de dezvoltare personală.

Pe de altă parte, dacă ai observat că amicul tău vorbește mai tot timpul despre iubire sau suferă din dragoste, „Cele 5 limbaje ale iubirii” îl va ajuta să se dezvolte foarte mult în această direcție.

Dacă este interesat/ă de oameni de succes

Dacă ți-ai auzit vreodată amicul sau amica vorbind de Steve Jobs, Jeff Bezos, Elon Musk sau alți oameni de succes, atunci ar fi o idee bună să-i cumperi o biografie a acestor oameni brilianți.

Dacă vrea să-și deschidă o afacere în România

În acest caz, „Cei care schimbă jocul” este cartea pe care trebuie să o studieze.

Pentru mai multe cărți de dezvoltare personală, verifică acest articol.

2. Un stilou de calitate superioară
cadouri pentru o persoană pasionată de dezvoltare personală

Stilourile au fost mereu o idee bună de cadou în rândul oamenilor de cultură – iar pasionații de dezvoltare personală nu sunt departe de aceștia.

Printre altele, un stilou de înaltă calitate simbolizează luxul, libertatea, atenția pentru detalii, inteligența sau respectul față de sine.

De ce un stilou scump și nu unul ieftin?

Un stilou de calitate superioară nu va fi niciodată ieftin. Există mai multe motive pentru care să oferi un instrument de scris premium unei persoane pasionate de dezvoltare personală.

De exemplu, un cadou scump întotdeauna va fi mai apreciat, deoarece, în general, oamenii au obiceiul de a cumpăra lucruri din categoria de prețuri mici sau medii și mai puțin din categoria de prețuri mari (află mai multe de la Vlad).

Cui i s-ar potrivi acest cadou?

 • Unei persoane creative – Aceste persoane au tendința de a pune suflet în toate aspectele, tratând viața ca pe o adevărată operă de artă. Pentru aceste persoane, un stilou de calitate ar putea fi o sursă de inspirație.
 • Unei persoane care dorește să devină scriitor.
 • Unei persoane care scrie zilnic sau lucrează zilnic cu agende.
 • Unui profesor – Ar pune absențele mai cu stil, nu crezi?
 • Unui mentor – Persoanele care au talentul de a mentora alți oameni tind să fie de asemenea mai creative. Arată-ți respectul față de mentorul tău și oferă-i un stilou premium.
 • Unei persoane care ține un jurnal – Jurnalul este un lucru intim. Scriind cu un stilou premium denotă respect față de sine.
  Pentru mai multă inspirație, vizitează pagina „Instrumente de scris premium” de pe eMag sau pagina de stilouri de pe Cărturești.

3. O agendă
cadouri pentru o persoană pasionată de dezvoltare personală

Eu sunt un mare pasionat de agende. Am agende pe care le folosesc ca și jurnale, agende în care îmi trec idei de afaceri, agende pentru blogging, pentru cursuri, pentru notițe din cărți, pentru desenat, ș.a.m.d.

Sunt de părere că dezvoltarea personală funcționează mult mai bine atunci când îți notezi gândurile pe foaie. În acest fel trimiți un semnal către subconștient și îl informezi că lucrurile pe care ți le notezi sunt foarte importante pentru tine.

Cu toate acestea, nu toți pasionații de dezvoltare personală sunt și pasionați de agendăreală, ca să-i zic așa. ?

Totuși, dacă amicul sau amica ta ți-a dat vreodată semne că-și notează dorințele, obiectivele de viață și așa mai departe, atunci ar fi o idee genială să-i oferi ca și cadou o agendă deosebită.

O agendă nedatată e o idee mai bună
Ai grijă că s-ar putea să aibă deja o agendă de tip calendar, așa că ar fi o idee mai bună să-i oferi o agendă nedatată.

Pentru inspirație, vizitează pagina cu agende de la eMag sau de la Cărturești.

La fel ca și în cazul stilourilor, calitatea superioară este un aspect de care ar fi bine să ții cont. O persoană pasionată de dezvoltare personală va folosi agenda pentru a-și dezvolta propria viață – iar acest lucru reprezintă un proiect foarte important.

De exemplu, mie nu mi-ar plăcea să schițez proiectul vieții mele pe o foaie de calitate inferioară sau pe un caiet banal. Am un pic mai mult respect față de mine decât atât.

4. Un eBook Reader
cadouri pentru o persoană pasionată de dezvoltare personală

De mult timp mă gândesc să-mi cumpăr un eBook reader – încă de când Amazon a lansat Kindle-ul.

Un eBook reader are mai multe avantaje, cum ar fi:

 • Este perfect pentru călătorii – Este ușor și ocupă puțin spațiu, iar bateria ține în jur de 3 săptămâni.
 • Este special pentru citit – Spre deosebire de tabletă, care îți poate distrage atenția de la această activitate.
 • Este glare-free – Lumina nu se reflectă aproape deloc, spre deosebire de tablete sau telefoane cum ar fi cele Samsung, ceea ce îl face să semene foarte mult cu o bucată de hârtie adevărată.
 • Cărțile digitale sunt mai ieftine decât cele în format fizic și se pot stoca în mai multe formate printre care și pdf.
 • Totuși, eu personal nu aș putea renunța niciodată la cărțile în format fizic. Dacă mi-aș cumpăra vreodată (sau aș primi cadou) un eBook reader, l-aș folosi mai mult în călătorii.

Un eBook Reader e perfect în tren, în metrou, în autobuz, în avion, ș.a.m.d.

Un astfel de dispozitiv va fi un cadou perfect pentru o persoană pasionată de dezvoltare personală, dar în același timp și de călătorii sau tehnolgie. În cazul în care întrunește toate aceste 3 pasiuni, atunci acesta este cadoul ideal.

Dacă ar fi să recomand un eBook reader, acela ar fi Kindle Paperwhite.

5. O cană cu mesaj

cadouri pentru o persoană pasionată de dezvoltare personală

Cănile, în general, sunt idei foarte bune de cadouri. Probabil că ai oferit sau ai primit deja câteva până acum.

Cu toate acestea, nimic nu se compară cu o cană decorată cu un mesaj inspirațional de dezvoltare personală, în care să-ți bei cafeaua dimineața sau ceaiul de la ora 5, în timp ce savurezi o carte interesantă.

Pentru mai multă inspirație, aruncă o privire aici, aici sau aici.

Concluzie

Oferă cu încredere unul dintre cadourile de mai sus și cu siguranță vei face o persoană fericită. Nu o spune oricine, ci chiar un pasionat de dezvoltare personală, adică eu.

Sper că te-am ajutat cu acest articol. Sunt curios, tu mai ai și alte idei de cadouri? Spune-ți părerea într-un comentariu și ajută-i pe ceilalți cititori să aleagă un cadou.

Dacă ești o persoană pasionată de dezvoltare personală, distribuie acest articol. Cine știe, poate unul dintre prietenii tăi îl va citi și-ți va oferi un cadou potrivit.