Și copiii se întrec la Rocket Bike Fest 2015

Cu toate competițiile de ciclism existente la ora actuală în România, prea puține le oferă șansa și celor mici de a prinde gustul ciclismului, dar Rocket Bike Fest s-a numărat, încă de la debutul său, printre acestea. Așadar, competiția care va avea loc în Pădurea Cernica de lângă București, în 31 mai, nu va contribui doar la strângerea de fonduri pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, ci va fi și o ocazie bună pentru cei mici să își etaleze priceperea și forțele.

Întrecerea se va afla la finalul acestei luni la cea de-a 5-a ediție, desfășurându-se bianual din 2013 până în prezent și reușind să adune în tot acest timp peste 15.000 de euro pentru Asociația Help Autism, bani care au însemnat șansa spre recuperare pentru mai bine de 200 de copii cu tulburări din spectrul autist. Donațiile se fac prin achitarea taxei de participare, astfel că toți cei peste 2.000 de participanți pe care cele patru ediții i-au adunat, au contribuit la această cauză.

Și, după cum afirmam mai devreme, pe lângă numeroasele categorii pentru adulți și juniori, Rocket Bike Fest propune și câteva categorii pentru copiii sub 14 ani. La precedenta ediție, circa 85 de mici cicliști s-au întrecut în cadrul celor șase categorii disponibile, dar pe lângă aceștia au mai existat mulți alții la categoria Family, care au ales să pedaleze alături de părinții lor. Astfel, Rocket Bike Fest reprezintă o oportunitate excelentă pentru cei mici de a descoperi acest sport într-un cadru bine organizat și sigur și, cine știe, poate fi chiar primul pas pentru ei într-o carieră sportivă!

Nacer Bouhanni de neoprit în Turul Cataluniei

Etapa secundă din Turul Cataluniei s-a întins pe o lungime de 179 de km şi a avut un profil care a avantajat cicliştii cu aptitudini de sprinter, fapt dovedit de câştigător, Nacer Bouhanni (Cofidis).

S-a dovedit a fi o zi liniştită, fără prea multă acţiune, mai mult o zi de tranziţie către etapele de munte ce vor urma. Evadarea zilei i-a avut în componenţă pe Boris Dron (Wanty-Groupe Gobert), Kamil Gradek (Verva ActiveJet Pro Cycling Team), Maxime Bouet (Etixx-QuickStep) şi Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) dar nu a avut şanse de reuşită, ultimul supravieţuitor fiind De Gendt, prins cu 15 km înainte de final. Din acest punct, echipele s-au luptat pentru a controla cursa şi pentru a-şi plasa sprinterii într-o pozitie ce le-ar fi favorizat victoria. Câştigătoare a fost echipa Cofidis, care l-a lansat perfect pe Nacer Bouhanni către a doua victorie din tot atâtea etape. Locul secund a fost ocupat de Gianni Meersman (Etixx-Quickstep), urmat de Phillipe Gilbert (BMC). Primele două poziţii din clasamentul general rămân neschimbate, Nacer Bouhanni, urmat de Ben Swift (Sky), iar pe locul al treilea, graţie secundelor bonus adunate din evadare, urcă Thomas De Gendt.

Etapa a treia îi va conduce pe rutieri în Pirinei, cei 172 de km fiind presăraţi cu patru căţărări de categoria I, finishul fiind pe Alt de la Molina, 1725 de metri.