Gradina din curtea scolii

 Suntem incantati sa va anuntam ca incepand cu luna octombrie a acestui an vom demara un curs de gradinarit in scoli, intrebuintand principii din permacultura. (PDF)

Gradina din curtea scolii”, un proiect pilot pentru orasul Bacau, va fi implementat la Scoala Gimnaziala “Mihai Dragan” din Strada Logofat Tautu Nr.7. Cursul se va desfasura, de regula sambata, ca un curs extra-curricular, optional, cu rolul de a completa activitatea educationala printr-o baza de cunostinte aplicate.

Cursul se desfasoara deja in alte 3 orase din tara, Brasov, Pitesti si Bucuresti, fiind initiativa celor de la Romania in Tranzitie. In afara beneficiilor implicite ale unui curs de gradinarit, si anume, formarea bazei unei gandiri sanatoase, sedimentarea unor valori precum grija fata de mediu si fata de propria alimentatie, si obtinerea unei recolte care poate fi gestionata dupa dorinta scolii, exista si alte obiective pe care cursul le are in vedere.

Gradina va fi gandita si dezvoltata ca un sistem agricol sustenabil, care va creste de la an la an, cu fiecare generatie de elevi. Ea va putea fi folosita ca o platforma de aplicare a cunostintelor dobandite pe parcursul orelor desfasurate in clasa. Proiectul vizeaza si implicarea activa a profesorilor pentru ca, in acest fel, gradina sa fie adoptata de catre scoala ca parte integranta a sistemului educational. Fiind deschis tuturor, proiectul se adreseaza intregii comunitati locale, incepand cu parintii elevilor. Prin implicarea treptata a cat mai multor persoane, se creeaza coeziune in societate si se formeaza o baza pentru dezvoltarea durabila locala.

 

Suntem in cautare de voluntari pentru „Gradina din curtea scolii”! Mai mult decat atat, daca doresti sa fii membru al echipei de proiect, te asteptam cu drag!

“Gasiti diferentele” continua

 Iata diferentele intre civilizatie si “Bacau, un oras european”. Desi ne invecinam cu ungurii suntem departe de civilizatia si bunul lor gust (cel putin in imaginea de mai sus). La Bacau, unde domneste nepasarea si lipsa bunului simt, unde termenii ecologie, estetica si altii de acest tip si-au pierdut din valoare (daca au fost vreodata luati in calcul).

 

Pana acum v-am prezentat cismeaua (aici) si toaleta (aici) din Bacau in comparatie cu o cismeaua si o toaleta din orase civilizate.

 

Continuam seria “Gasiti diferentele” cu un alta imagine: un pod in Bacau si un pod in Budapesta. Puteti cauta atat diferente cat si asemanari.

 

Asteptam fotografii din Bacau cu lucruri care pot fi imbunatatite pentru a continua jocul., Speram ca jocul nostru sa duca la o atitudine fireasca si sanatoasa din partea Primariei Bacau: modernizarea acestor locuri parasite.

Fii prieten cu natura – proiect 19.02.2015

“Fii prieten cu natura” este un proiect educational desfasurat de Asociatia Iubim Natura la Gradinita “Raza de soare” din Bacau. In aceasta etapa, copiii de la grupa mare a “Iepurasilor” au facut minunate lucruri din materiale refolosibile/reciclabile (o rola de carton de la hartia igienica si o foaie alba pe care copiii le-au colorat, decupat si lipit). Activitatea s-a desfasurat cu o zi inainte si la grupa mare a “Buburuzelor”.

Multumim doamnelor educatoare prof. inv. prescolar Margareta Gifei si prof. inv. prescolar Maria Munteanu de la cele doua grupe unde s-a lucrat.

Multumim tuturor celor implicati si Presedintei Iubim Natura, lector univ. dr. Suciu Andreia Irina, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau, Facultatea de Litere, care a condus proiectul.

Vom continua proiectul si cu alte grupe. Vom reveni cu alte poze.