Important pentru iubitorii de caini comunitari

In urma a doua scrisori trimise Primariei Bacau de catre Asociatia Iubim Natura s-au stabilit unele aspecte legate de drepturile noastre in privinta Adapostului de caini comunitari al Primariei Bacau, precum si alte detalii despre Adapost.

 Astfel:

 – Programul de vizite la Adapost este de luni-vineri intre 10.00 si 18.00, iar sambata-duminica intre 10.00 si 12.00. Avand un buletin la noi oricine poate intra in adapost in aceste intervale orare, poate face fotografii fara a fi necesara permisiunea cuiva

 

– Directorul Adapostului este domnul Gritcu Gabriel, numar de telefon 0726.100.106 – La data de 30 aprilie 2014 numarul de caini era de 3843, din care 3703 caini in tarcul mare si 140 caini in tarcurile mici

 

– In aceasta perioada care dureaza deja de o luna si cine stie cat va mai dura, Adapostul nu are medic veterinar

 

Alte detalii gasiti in raspunsul Primariei pe care-l gasiti mai jos.

 

Atentie!!! Ar fi bine sa tipariti raspunsul Primariei care spune clar ca oricine poate vizita adapostul oricand intre orele specificate. Cu buletinul si raspunsul Primariei ar trebui sa nu aveti nicio problema. Daca totusi intampinati probleme va rugam sa ne sunati imediat: 0746.385.854.

Imagini si idei socante (?)

 Intr-o lume orientata din ce in ce mai mult spre consumism si superficialitate imaginile care urmeaza pot fi usor catalogate ca fiind socante. Idei precum munca in folosul comunitatii, voluntariat sunt vazute ca munca de fraier: adica, nu ai ce face? Nu ai serviciu? (suna cunoscut, nu?)

Asociatia Iubim Natura dezaproba astfel de idei si concepte.

Asociatia Iubim Natura promoveaza conceptul de relaxare prin munca. Suna dur? Sa ne explicam. Cei mai multi oameni se duc la serviciu din obligatie si fara prea mare placere. Astfel, cele 8-10 ore de munca apar ca un stres foarte mare (este o realitate crunta). Dupa aceste ore de munca nu vrei decat sa ajungi acasa si sa te odihnesti.

Dar haideti sa rasturnam un pic situatia. Adica sa-i schimbam unghiul de vedere. Ajungi acasa si in loc sa te arunci in pat sau in fata televizorului iesi in fata blocului si te apuci sa tunzi gardul, sa varuiesti copacii, sa maturi, sa repari bancile, etc. Ce poate fi placut la asta? In primul rand, in acele momente nu mai ai sefi. Tu esti SEFUL! Apoi, ai timpii tai: faci cat vrei. Pe urma faci lucrurile asa cum iti plac: faci cum vrei (desigur, cu simtul raspunderii).

Sunt destule motive?

Oricum, nu ne credeti pe cuvant. Incepeti sa faci practica si veti vedea daca e adevarat sau nu.

Au început pregătirile pentru sezonul de grădinărit!

Joi, 26 februarie și vineri, 27 februarie, s-a reinceput proiectul Gradina din curtea scolii (link).

Astfel, voluntarii Asociaţiei  Iubim Natura împreună cu elevii Scolii Gimnaziale Mihai Drăgan Bacău au plantat semințe pentru răsaduri. Au participat în total 53 de elevi începând cu clasa a III-a și până la clasa a VII-a.

Copiii au asistat mai întâi la câte o prezentare despre semințe, ciclul de dezvoltare al plantelor și îngrijirea răsadurilor, după care au tras fiecare la sorți câte un nume de sămânță pe care ulterior au plantat-o.

Semințele dintre care au ales copiii au fost de roșie (4 soiuri diferite), ardei (două soiuri diferite), vânătă și kale (o specie de legumă înrudită cu varza). După plantarea semințelor răsadurile au fost grupate în funcție de clasă, iar în continuare, elevii urmează să le îngrijească în cadrul școlii. Răsadurile vor fi gata de transplantarea în grădina școlii la începutul lunii mai 2015.

Până atunci ne vom ocupa de plantarea pomilor din grădina silvică și de amenajarea straturilor, așa că, proiectul este în plină desfășurare!

Voluntarii implicati:
  • Eva Dumitrescu
  • Alexandra Coşeraru
  • Sebi Muscalu
  • Cristian Purcaru

 

Mulțumim Danei Pădurariu pentru semințe și voluntarilor pentru ajutor!