CUMPARATURI // CARTI DE PE OKIAN

Plănuisem să public vineri această postare. Dar la finalul zilei eram atât de obosită încât nu reușeam să fiu prea coerentă. Iar acum scriu de pe o tabletă dar m-am gândit că amân prea mult dacă public abia mâine. Trecem peste aceste amănunte și zic să ajungem la subiect, ultimul colet primit de la site-ul Okian.ro

Am comandat 4 cărți în total. Adevărul este că 3 dintre ele sau fost comandate pentru că mi-au stârnit interesul abia după ce le-am văzut pe site. Iar pe cea rămasă am cumpărat-o pentru că voiam să fac asta de mai mult timp. Și pentru că am trecut cu bine peste niște provocări am considerat că această carte ar fi cadoul pe care mi-l ofer.

Nu vreau să dau detalii despre cărți în acest moment pentru că voi scrie câte o recenzie pentru fiecare pe măsură ce le citesc. Pot doar să vă ofer câteva informații care mi se par importante în acest moment.

Shadow and Bone are acum un preț special: 10.99ron în loc de 44.99ron. Cartea are recenzii foarte bune pe Goodreads așa că nu am stat prea mult pe gânduri înainte să o cumpăr. Este disponibilă aici.

O altă carte cu un preț foarte bun și cu o poveste interesantă este Slated. Costă 39.99ron în mod normal dar acum are prețul de 10.99ron. Dacă va interesează o puteți cumpăra accesând această pagină.

Cartea prezentată mai sus are un preț puțin mai mare decât cele arătate anterior, 26.99ron în loc de 33.99ron. Dacă mă urmăriți de mai mult timp atunci e posibil să fi dat peste poștărea în care scriam despre cartea Coraline semnată Neil Gaiman. Pentru că mi-au plăcut foarte mult, pentru că am găsit multe păreri pozitive cu referire la această carte dar și pentru că prețul era unul bun, am apasat butonul de adăugare în coș fără să mă gândesc de două ori.

Și adevăratul motiv pentru care am intrat pe Okian îl vedeți în imaginea de mai sus. Dacă sunteți fani Harry Potter vă îndemn să cumpărați această ediție ilustrată pentru “Harry Potter și piatra filozofală”. Ce-i drept, nu e chair ieftină, dar eu am cumparat-o la un preț chiar ok: 109.99ron în timp ce prețul întreg e 132.99ron.

Cam acestea au fost cărțile comandate. Sunt curioasă dacă ați cumpărat și voi de pe Okian. Dacă da, care este achiziția voastră preferată? Totodată, care este cartea pe care doriți să v-o cumpărați cat mai curând? (nu obligatoriu de pe acest site).

NU – constructii ilegale

 Asociatia Iubim Natura demareaza programul: Nu – constructii ilegale. Programul consta in combaterea alaturi de locatarii afectati a tuturor proiectelor PUZ-urilor (Plan urbanistic zonal), PUD-urilor (plan urbanistic de detaliu) si a altor avize si autorizatii care incalca dreptul la informare, dreptul la consultare, dreptul la sprijin pe care fiecare cetatean al Bacaului il are conferit prin legea romana.

Astfel, acest program contine:

  1. descrierea proiectelor de constructii (blocuri, vile, case, stadioane, mall-uri etc.) in diverse stadii, obiectiile pe care le aducem, precum si pasii pe care ii urmam in combaterea sau alinierea la standardele legale a tutoror constructiilor publice sau private;
  2. legislatia pe care o urmarim si la care apelam pentru justificarea demersurilor (aici)

 Pentru a putea fi cat mai eficienti avem nevoie de toti cei care vor sa nu se mai construiasca ilegal. Astfel, avem nevoie:

  1. sa ne contactati imediat ce apare un afis cu vreo constructie viitoare in oricare zona a Bacaului;
  2. sa ne dati idei la ce legislatie sa apelam pentru a combate ilegalitatile;
  3. sa va oferiti voluntari pentru oricare din etapele acestui proiect: strangere de informatii; consultarea legislatiei; redactarea, printarea si distribuirea de fluturasi informativi la usile locatarilor afectati de o viitoare constructie; consultarea populatiei si strangere de semnaturi de la locatari etc.

Totodata, pentru o cat mai buna desfasurare si sustinere a cheltuielilor necesare va rugam sa donati atat cat puteti prin sistemul euplatesc.ro (aveti nevoie de card Visa sau Mastercard)