Somalizarea României

Hienele au prins din ce în ce mai mult curaj şi se apropie ameninţător de cea care i-a făcut să aibă coşmaruri în toţi aceşti ultimi ani. Asta pentru că cei care ar trebui să stea la răcoare de mult timp au reuşit – cu ajutorul funcţiilor înalte pe care le deţin, dar şi cu ajutorul trompetelor din mass media – să-i convingă pe mulţi că statul de drept s-ar afla în pericol de moarte datorită… şefei DNA! Cea care, vezi Doamne, face abuzuri peste abuzuri, şi că, împreună cu Coldea, ar fi confiscat puterea în România, în zăngănit de cătușe. Scuzați-mă, dar eu n-am înțeles foarte bine: de ce unui om cinstit ar trebui să-i fie frică de zăngănitul cătușelor? Și apoi, cine dă sentințele: procurorii sau judecătorii?

Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Băsescu şi toţi ceilalţi şacali politici au reuşit să deformeze într-atât realitatea, încât să se transforme din responsabili ai dezastrului în care se zbate România, în nişte victime neprihănite. Astfel – incredibil, dar adevărat – mulţi au ajuns să creadă că România se află la coada Europei nu din cauza politicienilor corupți, ci din cauza celor care luptă împotriva corupției! Adică, a lui Koveşi! Sesizați absurdul situației?

Haideţi să împrăştiem împreună acest fum, lansat prin toate mijloacele media, de către aceşti infractori.

În 1990, România nu mai avea datorii externe şi, în plus, avea şi câteva miliarde de dolari în visteria statului. Între timp, eşaloanele 2 şi 3 ale PCR, direct sau prin interpuşi, au preluat conducerea ţării, pe care au adus-o la sapă de lemn în mai puțin de 3 decenii. Datorită lăcomiei și a iresponsabilității, au reușit să distrugă tot ceea ce România mai avea la acea vreme şi au vândut pe nimic tot ceea ce se putea vinde, inclusiv bogăţiile solului şi ale subsolului. N-au fost mulţumiţi şi au mai și îndatorat România cu aproape 150 de miliarde de euro. Până la ora actuală, pentru că Dragnea va fi nevoit să facă alte împrumutiuri, pentru a respecta promisiunile electorale (împrumuturi pe care, însă, nu le vom plăti noi, cei care, eventual, vom beneficia de ele, ci copiii și nepoții noștri). Ce s-a făcut cu aceşti bani? În afară de ce s-a furat, mai nimic. Spitalele au ajuns aproape ca cele din lagărele de concentrare, şcolile se dărâmă pe copii, autostrăzi nu avem încă, iar populaţia, în disperare de cauză, continuă să migreze, în număr din ce în ce mai mare, prin lume.

Aici s-a ajuns după aproape 30 de ani de „tranziţie”. Ce vor cei care sunt vinovaţi de această stare de fapt? Nu numai că vor să arunce responsabilitatea pe umerii altcuiva, dar vor şi să scape de închisoare, dacă se poate şi cu banii furaţi. Şi se poate, pentru că instituţiile statului au fost aproape în totalitate confiscate – ca şi Revoluţia din ’89, de altfel – de ciuma roşie. Uitaţi-vă în jur: în aproape orice instituţie a statului, există o mafie invizibilă care împiedică în mod conştient bunul mers al lucrurilor, pentru ca fondurile să intre, aproape integral, în buzunarele acestor baroni locali, care se și apară unii pe alţii, exact cum se întâmplă în clanurile mafiote.

România este grav bolnavă de cancer. Se află în faza terminală. Metastază generalizată. Dacă Laura Codruţa Koveşi va fi demisă, ne vom întoarce la perioada guvernării Năstase, atunci când toţi furau pe rupte şi nimeni nu era arestat. Asta vor alde Dragnea şi Tăriceanu şi, dacă îi lăsăm, vor reuşi. Numai că, de data asta, lucrurile vor fi mult mai grave, pentru că vor încerca până vor reuși să modifice legislația în așa fel, încât toţi funcţionarii de stat, de la cel mai mic la cel mai mare, să poată fura legal! Dacă acest lucru se va întâmpla – și suntem foarte aproape să se întâmple – nu ne va mai rămâne chiar nici o speranță.

De aceea, în acest moment, nu există o altă alternativă pentru România: ori ne hotărâm să o apărăm, ori vom muri împreună cu ea.