Eleganta si indrazneala – rochia de seara scurta

Orice femeie stie ca, de cele mai multe ori, o tinuta de seara reusita va atrage toate privirile asupra purtatoarei si va sublinia nu numai o silueta gratioasa, ci si rafinamentul de care dorim sa dam dovada. O femeie inteleapta spunea ca, de fiecare data cand te afisezi in public, gandeste-te ca urmeaza sa te intalnesti cu cel mai mare inamic al tau in momentul in care iti pregatesti tinuta, un sfat pe care orice doamna care se respecta ar trebui sa-l urmeze pentru a obtine succese depline.

Daca participati la o serata si sunteti norocoasele posesoare ale unor picioare superbe, cu siguranta veti dori sa faceti acest lucru cunoscut, drept pentru care va recomandam sa vi le etalati cu ajutorul unei rochii de seara scurte. Rochia de seara este o tinuta eleganta ce trebuie aleasa cu grija si purtata cu stil pentru a se obtine impactul scontat, nu de putine ori cele mai mari gafe in domeniul vestimentar sunt comise la acest capitol, de aceea va recomandam sa respectati niste reguli simple atunci cand hotarati sa purtati o rochie de seara scurta.

La capitolul cromatic puteti adopta linia clasica ce merge pe culori inchise, relativ sobre. Sa ne amintim astfel ca argument de simbolul incontestabil al rochiei de seara tipice, acea « little black dress » care, spun stilistii, nu trebuie sa lipseasca din garderoba niciunei femei. Acest fapt este considerat fara indoiala una dintre marile legi ale modei si nu risca sa iasa din trenduri nicicand. Uneori, in functie de design, ea poate fi asortata cu succes la un taior pentru a fi adaptata si cerintelor zilei, iar pentru seara va fi insotita de bijuterii – perlele vor constitui intotdeauna candidatele perfecte la un look desavarsit. Daca adoptati o varianta in culori mai indraznete nu depasiti trei nuante de culoare  per total ca tinuta, altfel riscati sa o transformati intr-o tinuta de zi sau chiar de plaja.

Designul unei rochii de seara scurte poate fi simplu, dar daca ati ales un model mai complex, cu broderii, aplicatii si solutii inedite de croire, veti avea grija sa nu exagerati la capitolul bijuterii si accesorii, nu va doriti sa aratati ca un pom de Craciun. Nu asociati manusile lungi la o rochie de seara scurta cu maneci, pentru acestea cele mai potrivite sunt modelele fara bretele. Cautati sa evitati sa purtati ciorapi la o tinuta de seara, este un sfat invechit al stilistilor, dar poate preveni multe accidente vestimentare.