Balerini sport

O personalitate dinamica va si in orice sezon tentata sa se adapteze unui ritm de viata alert. De aceea vara aceasta doamnele si domisoarele active vor aprecia tinutele lejere, sportive, ce permit o mare libertate de miscare. Un astfel de outfit va fi completat cu succes de o pereche de balerini sport.

Usori, confortabili si putand fi asortati cu usurinta tinutei, balerinii sport de bucura de avantajele unui design divers si de inovatiile combinarii modelelor de incaltaminte sport cu cele de balerini. Acesti adevarati hibrizi pastreaza reminiscentele clasice ale baschetilor sau adidasilor in design, dar respecta si urmeaza forma simplificata a balerinilor.

La capitolul textura, modelele de preferat sunt cele perforate sau cele realizate din material textil. Pentru confort veti evita modelele realizate in intregime din silicon, care desi pot fi ingrijite si curatate cu usurinta, permit acumularea transpiratiei, prafului, bacteriilor si microfungilor la nivelul talpii.

Ca design se vor alege modelele cu talpa exterioara din cauciuc sau cu sistem special de aerisire in talpa, elemente ce confera aderenta si siguranta pe orice tip de suprafata. Veti alege modelele de balerini sport cu o constructie tip slim, care se muleaza perfect pe picior si nu uitati de regula de aur a incaltarilor – numarul trebuie sa se potriveasca perfect cu lungimea, latimea si forma piciorului.

Nu uitati, de asemeni, ca un design sport pentru incaltaminte nu este cu usurinta suportat de materiale ca pielea naturala sau artificiala. Veti evita de asemeni modelele din dantela, asortandu-le la tinute mai elegante si mai capricioase decat cele tip sport.

Ca statement estetic puteti alege designul inspirat din motorsport, pe cel cu aplicatii de capse perforate cu sireturi sau cu arici – uneori aceste artificii tinand si de latura practica prin faptul ca permit fixarea si ajustarea largimii balerinilor.

Ca schema cromatica se vor urmari directiile clasice de asortare la culorile pe care le contine tinuta propriu zisa. Balerinii sport pot sublinia o alegere cromatica prin contrast sau prin consonanta. In primul caz veti alege culori reci  ca albastru, verde, indigo in oponenta cu o tinuta in culori calde ca rosu, oranj, galben, bej si invers. Nu uitati sa insotiti totusi partea de sus a tinutei cu un accesoriu  de aceeasi nuanta ca si cea a balerinilor. In al doilea caz, anume consonanta, veti asorta culorilor calde tot nuante calde, la fel comportandu-va si pentru cele reci.

Balerinii sport  sunt trendy si foarte comozi, ei permit completarea unui stil casual si pot fi alesi pentru majoritatea situatiilor in care stiti ca va veti solicita moderat picioarele.