Bijuterii din argint

Un accesoriu ales cum se cuvine va reusi sa determine chiar si cea mai banala tinuta sa para interesanta. Pe langa esarfe, palarii si genti, bijuteriile par sa fie totusi accesoriile preferate ale doamnelor si domnisoarelor. Fie ca adopta un stil casual sau poarta un outfit office, fie ca participa la un bal de caritate sau imbraca o tinuta glamour, orice femeie se simte mai increzatoare in sarmul propriu cu un minim de bijuterii care sa ii completeze alegerea vestimentara.

Bijuteria poate fi purtata discret, atunci cand reprezinta un mic memento sentimental. sau poate fi purtata cu opulenta – cand are rol de centru de interes al siluetei. Indiferent de caz, materialul din care va fi confectionata reprezinta deopotriva o alegere practica si personala.

Daca v-ati saturat sa va reinoiti  periodic colectia de bijuterii metalizate din cauza deteriorarii aspectului acestora, veti alege doar metalele pretioase in componenta accesoriilor , care desi sunt mai costisitoare, va vor demonstra satisfactiile aduse pe termen lung. Bijuteriile din argint se incadreaza intr-o categorie aparte si pot constitui solutia perfecta a acestei dileme. Nefiind la fel de costisitoare precum cele din aur, ele aduc o serie de avantaje purtatoarei si permit asortarea nepretentioasa cu orice tip de tinuta.

Un prim argument pentru utilizarea bijuteriilor din argint il repezinta proprietatile antibacteriene si dezinfectante ale argintului, proprietati cunoscute inca din cele mai vechi timpuri.

Designul va constitui un alt domeniu demn de luat in calcul, caci argintul este un material versatil, potrivit pentru orice tip de bijuterie. De asemeni, permite deopotriva realizarea unor piese cu un aspect clasic, avand ca punct de plecare modele vechi, dar si a pieselor cu un aspect modern, minimalist.

Ca nuanta si stralucire bijuteriile din argint sunt mai discrete decat cele din aur, compensand acest fapt doar prin marimea suprafetei careia i se da luciu. Ele vor complimenta deopotriva un ten aramiu sau unul mai palid. Ca putere de asociere, acest tip de bijuterii pot ingloba cu usurinta pietre pretioase si semipretioase, perle si chiar placute ceramice de mici dimensiuni, conferindu-le un aspect nobil si usor sobru.

Din punct de vedere al posibilitatilor de asortare cu o tinuta, bijuteriile din argint se pot incadra in functie de design in principalele categorii : bijuterii purtate permanent si care se preteaza la orice tip de tinuta sau bijuterii de ocazie, realizate cu un target clar – purtate la dineuri, petreceri tip cocktail, baluri si orice alt gen de eveniment.