9 motive pentru care ai nevoie de Facebook Pixel

Facebook Pixel poate face diferența între o campanie de succes și una cu rezultate slabe.

Facebook Pixel oferă informații prețioase despre audiența afacerii tale, informații de care te poți folosi ulterior în campaniile de remarketing. Dacă nu contorizezi corect performanța unei campanii, atunci poți spune că bugetul a fost cheltuit (parțial) ineficient.

Iată care sunt cele 9 motive pentru care trebuie să îți instalezi Facebook Pixel pe website:

 1. Contorizezi numărul conversiilor, costul/ conversie și rata de conversie.
 2. Ai o evidență clară asupra veniturilor obținute în urma campaniilor Facebook (mai ales în cazul magazinelor online).
 3. Analizezi pâlnia de vânzare. Până să devină client (fericit), un utilizator trece prin mai multe etape. Este important să înțelegi aceste etape pentru a comunica mesajul potrivit în momentul potrivit.
 4. Pixelul construiește automat o audiență compusă din utilizatorii care au vizitat website-ul (necesară pentru remarketing) – Website Custom Audiences (WCAs).
 5. Pixelul creează audiențe cu utilizatorii care au realizat deja o anumită acțiune (au cumpărat, au cerut o ofertă etc.) pentru a-i exclude din anumite campanii. Acest lucru este foarte util, pentru că doar așa bugetul va fi consumat eficient, iar consumatorii nu vor fi puși în situația de a vedea o reclamă în care sunt îndemnați să facă o acțiune pe care au făcut-o deja cu puțin timp în urmă.
 6. Pixelul creează audiențe asemănătoare (lookalike audiences) cu audiențele deja targhetate. Audiențele asemănătoare sunt grupuri de utilizatori care au caracteristici similare cu persoanele care fac parte din audiența creată de Facebook Pixel.
 7. Ai posibilitatea de a optimiza campaniile pentru conversii. Conform unui studiu de caz, optimizarea pentru click/link costă de 3,4 ori mai mult decât optimizarea pentru conversii.
 8. Poți crea reclame dinamice. Utilizatorii care au văzut pe website-ul tău produsul X vor vedea apoi pe Facebook reclame cu produsul X.
  Facebook Pixel este gratuit!
 9. De reținut! Facebook Pixel nu înregistrează activitatea retrospectiv. Acest cod poate ajuta la crearea audiențelor și monitorizarea conversiilor doar din momentul în care este instalat.

Așadar, instalarea Facebook Pixel reprezintă una dintre principalele acțiuni ce trebuie realizate atunci când îți dorești să creezi o reclamă pe Facebook.