Paltoanele scurte – Cand si cum trebuie purtate?

De obicei, cand ne gandim la un palton de dama sau la unul pentru barbati, ne gandim la un palton lung pana aproape de genunchi. Primavara un palton de aceste lungimi nu este intotdeauna potrivit, de aceea foarte multe femei recurg l ao varianta mai simpla si anume: un palton scurt.

Pe de alta parte, femeile mici de statura evita sa poarte un palton pentru ca astfel ar parea ca au o inaltime si mai mica.

Paltoanele scurte pentru barbati

In ceea ce priveste barbatii, acestia gasesc un palton scurt a fi mult mai comod. Purtand un palton scurt, ei se pot misca in voie si pot fi la fel de eleganti. Important este ca un palton scurt sa poate acoperi sacoul. Marginile sacoului lung si larg care ies de sub un palton scurt nu sunt deloc placute. Modelul, croiala si culorile unui palton scurt sunt aceleasi ca si in cazul unui clasic, de dimensiuni mai mari.

Marc Jacobs, Burberry, Nina Ricci, Ralph Lauren, Givenchy, Valentino sunt numai cativa dintre designerii care realizeaza un palton scurt. Un palton scurt realizat la una din casele de moda acestea este de o calitate exceptionala si va ofera garantia utilizarii pentru perioade lungi de timp. Chiar daca preturile unui palton scurt semnat de catre un designer strain de succes sunt foarte ridicate, stiti ca il puteti purta in fiecare an timp, timp de foarte multi ani. Modelul trebuie ales in functie de sezon, deoarece paltonul de toamna difera de cel de iarna.

Paltonul scurt pentru femei

Un palton scurt pentru femei respecta aceleasi caracteristici ca unul lung, la fel ca si in cazul unui palton barbatesc. De aceea, achizitionand un palton scurt puteti tine pasul cu ultimele trenduri din lumea modei.

O sa gasiti modele de palton scurt conservatoare, care amintesc de moda anilor 70, modele de palton scurt clasice care dau o eleganta absoluta oricarei tinute, dar si modele de palton scurt moderne.

Acestea sunt genul de palton scurt cu imprimeuri, volane, catarame si curele deosebite. Miu Miu are foarte multe variante de palton scurt modern care se adreseaza femeilor ce au cateva kilograme in plus. Prin croiala lor deosebita, aceste modele de palton scurt sunt preferatele multor femei. La stilul modern se adauga, bineinteles, si stilul militar.