Cine este jucătorul român de jocuri de societate

Fără a avea pretenția unui studiu exhaustiv vă prezentăm primul studiu de piață cu privire la industria de jocuri de societate din România. studiul a fost realizat în perioada 3 iunie – 18 iunie 2015. le mulțumim celor 291 persoane care au participat la acest studiu.

Studiul conține 4 părți acest articol, primul din seria de patru, cuprinde informațiile despre „cine este jucătorul român de jocuri de societate”.

Vârsta medie a jucătorului

Vârsta medie a jucătorului este de 28,5 ani 77% fiind între 24 și 39 ani. deși doar 22% dintre respondenți sunt femei. suntem totuși de părere că situația este mai echilibrată când este vorba de numărul efectiv de jucători. nivelul de educație este înalt, iar cei mai mulți lucrând în domeniul IT.

Nu este deci de mirare că peste 44% dintre respondenți câștigă peste 2500 lei/lună, în timp ce 17% câștigă peste 5000 lei/ lună. totuși 19% sunt încă întreținuți de părinți, marea majoritate dintre aceștia fiind încă studenți. 68% dintre respondenți sunt într-o relație sau căsătoriți însă doar 14% au copii.

După bucurești în transilvania sunt cei mai muți respondenți. județele din care s-au primit cele mai multe răspunsuri fiind bucurești, cluj, timiș, iași, brașov.