Un motiv pentru care dezvoltarea personală nu funcționează

În acest moment citesc cartea „Cele 15 Legi Supreme Ale Dezvoltării Personale” scrisă de John C. Maxwell. Am ajuns pe la jumătate și nu credeam că va fi așa de interesantă. Până acum, cred că e cea mai subliniată carte pe care am citit-o, dar mai multe despre asta voi spune în recenzia pe care i-o voi scrie.

Am spus aici care sunt cele 15 legi supreme, iar articolul de față este inspirat din prima lege, și anume legea intenției.

Ce presupune legea intenției?

Legea intenției presupune să începi să te dezvolți personal în mod intenționat dacă vrei ca dezvoltarea personală să aibă vreun efect în viața ta.

Mulți oameni cred că dezvoltarea personală apare de la sine, odată cu trecerea timpului, la fel ca dezvoltarea pe plan fizic, însă aceștia se înșală amarnic.

Cum să te aștepți să evoluezi pe plan personal atunci când nici măcar nu reflectezi asupra evenimentelor ce se petrec în viața ta? Când nu analizezi greșelile ca să vezi ce poți îmbunătăți? Când nu-ți pui întrebări despre scopul tău în viață?

De ce nu facem toate astea? Probabil dintr-o lene mentală, iar această lene costă foarte mult.

Trebuie să îți asumi responsabilitatea asupra procesului de dezvoltare, fiindcă nimeni altcineva nu o va face pentru tine. – John C. Maxwell

Dacă vrei să te dezvolți personal, să-ți schimbi radical viața, trebuie să iei cât mai repede decizia de a face acest lucru.

Și ce e mai important decât atât – trebuie să acționezi, deoarece de la gând la acțiune e cale foarte lungă, iar cu cât amâni mai mult acțiunea, cu atât vor scădea șansele să o duci la bun sfârșit.

Dezvoltarea poate fi un proces destul de supărător. Înseamnă să recunoști că nu ai toate răspunsurile. Presupune să faci greșeli. Te poate face să pari stupid. Cei mai mulți se tem de aceste lucruri. Este însă prețul recunoașterii faptului că vrei să te perfecționezi. – John C. Maxwell

Așadar, un motiv pentru care dezvoltarea personală nu funcționează este acela că individul care vrea să se dezvolte nu face nimic în acest sens.

Nu mai aștepta ca dezvoltarea să se întâmple de la sine, ci fă ceva în acest sens chiar acum. Ține cont de faptul că majoritatea tehnicilor de dezvoltare personală necesită timp îndelungat pentru a-și face efectul, dar există și tehnici care au efect imediat.

De exemplu, încearc-o pe asta: Dacă vrei să fii fericit, pur și simplu fii!