Cum e sa lucrezi ca sofer in Romania?

Daca in trecut erau foarte multi barbati care isi doreau sa ocupe locuri de munca soferi, acum lucrurile stau diferit. Din ce in ce mai multe femei aplica pentru locuri de munca soferi.

Fie ca este vorba despre locuri de munca soferi in tara sau despre locuri de munca in strainatate pentru soferi, femeile sunt tot mai interesate de acest lucru. Ofertele de locuri de munca soferi iau in calcul categoria de pe permisul de conducere, experienta, atestatul profesional si alte cerinte special cerute de catre un anunt de locuri de munca soferi.

Astfel, in aceste locuri de munca de soferi pentru categoria B sunt este ceruta de obicei o experienta de minim cinci ani de condus regulat. Firmele care au locuri de munca de soferi prefera sa angajeze barbati pentru acest job.

Firmele de taxi obisnuiau sa faca acelasi lucru, insa in ultimul timp au inceput sa angajeze din ce in ce mai multe femei soferite.

Care sunt cele mai cautate categorii de permisuri de conducere

In ceea ce priveste locuri de munca de soferi pentru cursele de transport marfa cu masinile mari, unde este necesat permisul de conducere avand categoria C sau C+E, se cauta barbati.

Motivul pentru care cele mai multe firme apeleaza la serviciile barbatiilor pentru locuri de munca de soferi pentru transport marfa intern si international este, in primul rand neinteresul acordat de catre femei.

Locuri de munca de soferi pentru categoria D sunt cele mai frecvent intalnite. In tara noastra sunt extrem de putine oferte de locuri de munca de soferi pentru aceasta categorie, mai ales de cand cu scaderile substantiale din salariu.

Insa, in strainatate sunt oferte de locuri de munca de soferi pentru categoria D sunt extrem de populare. Tot mai multe firme de turism si de transport persoane cauta sa angajeze persoane care sa lucreze pe acest domeniu.

Salariile pentru aceste locuri de munca de soferi sunt variate in functie de munca despusa, de numarul de ore, de numarul de kilometri etc. De obicei, aceste locuri de munca de soferi sunt bine platite, chiar si la firme care isi desfasoara activitatea numai intr-un oras. In cazul unor locuri de munca de soferi pentru transport marfa sau transport persoane salariul este, de cele mai multe ori, potrivit cu volumul de munca.