Cum să devii om de succes în doar 2 zile fără să-ți schimbi jobul

Nu vreau să-ți irosesc timpul. Nu vreau să citești un alt articol de tip bullshit de pe net. De aceea nici n-am scris unul. Crede-mă că îmi doresc succesul tău la fel de mult cum mi-l doresc și pe al meu. Am scris acest articol din inimă pentru un om cu inimă, cu toate că în goana după succes, nu-mi rămâne timp pentru blogging. Azi a fost o excepție.

Titlul nu este doar unul menit să te atragă, ci chiar sugerează un țel realizabil. Se spune că dacă dorești să devii o persoană de succes, mai întâi trebuie să definești ce înseamnă succesul pentru tine. De exemplu să-ți dorești să ajungi la o avere netă de un milion de dolari. E ceva palpabil, măsurabil și realizabil.

Dar nu acesta este adevăratul răspuns, iar în continuare îți voi explica și de ce.

Așa credeam și eu. Însă, după ce am făcut un lucru despre care îți voi povesti îndată, pot spune cu tărie că mă simt deja un om de succes chiar înainte să am aceste beneficii materiale. Și culmea, chiar fără să ies din zona de confort. Fără să mă chinui să-mi instalez noi obiceiuri, să învăț cum să investesc în acțiuni sau cum să-mi deschid o afacere în România și fără să renunț la jobul meu din Anglia care nu prea îmi place.

Pur și simplu doar prin înțelegerea anumitor concepte incredibile care m-au făcut să spun “aha!”, de parcă învățasem să merg pe bicicletă pentru prima oară.

Să devii om de succes în doar 2 zile? Cum se poate așa ceva?

Ce valoare au mașinile de lux și averile dacă pe interior nu te simți împlinit, nu simți în adevăratul sens al cuvântului că ești un om de succes? Nu-i așa că nu au nicio valoare? Ba chiar în unele cazuri acestea sunt adevărați magneți pentru tristețe și neîmplinine.

De aceea, a fi om de succes este un concept care începe din interior. Mai întâi trebuie să te simți un om de succes, apoi să atragi toate bogățiile care ți se cuvin. Oamenii greșesc și trec direct la partea a doua.

„Secretele Succesului” de Dale Carnegie este o carte atât de ușor de citit, încât o poți termina lejer în două zile.

Însă nu acesta este scopul. Poți studia un capitol întreg preț de câteva ore sau zile. De fapt, chiar vei simți nevoia să o faci, pentru că lecțiile din această carte sunt atât de prețioase încât te vei simți precum un fluture tocmai ieșit din larvă. Iar un fluture tocmai născut simte nevoia să exploreze fiecare floare în parte, chiar dacă pentru restul lumii e doar o altă floare.

În goana zilnică după afaceri profitabile, relații amoroase sau prestigiu, uităm adesea pricipiile de bază pe care lumea funcționează. Uităm că lumea e formată din oameni. Uităm să ascultăm persoana cu care interacționăm, iar atunci când aceasta vorbește nu ne concentrăm la ceea ce spune, ci ne gândim cum să formulăm o replică mai bună.

Criticăm cu mândrie și sete de atenție fiecare greșeală pe care o fac ceilalți. Oferim aprecieri lingușitoare, lipsite de sinceritate. Nu ținem cont de ceea ce-și dorește persoana cu care vorbim ci doar de ceea ce ne dorim noi. Nu suntem interesați de problemele reale ale celorlalte persoane, ci suntem mai degrabă interesați să le vindem cât mai mult din „marfa” noastră.

Facem toate aceste lucruri uneori fără să ne dăm seama. Iar în mintea noastră noi suntem cei care dorim să facem bine întotdeauna. Noi suntem cei care vor să salveze planeta. Până și cel mai mare criminal crede că face bine ucigând alți oameni care în mintea lui erau „răufăcători”. Însă, pe drum, uităm un lucru de o importanță imensă, și anume acela că suntem oameni guvernați de sentimente.

Dar de ce facem toate acestea?

Probabl pentru că nu vedem nicio motivație în a fi oameni în adevăratul sens al cuvântului. Nu vedem ce am putea câștiga dacă am asculta cu atenție o persoană care vorbește ore în șir despre ea și doar despre ea.

Și sunt atâtea arii în care uităm să fim oameni, încât rapiditatea cu care ne străduim să facem cât mai mulți bani le-a astupat precum trupul unui soldat căzut la datorie în tranșeele celui de-al doilea război mondial.

Suntem oameni, iar dacă vei învăța principiile de bază prin care funcționăm, acestea vor fi de ajuns să devii o persoană de succes, fără să faci altceva. Nici măcar nu trebuie să ai prea multă școală. Sunt atâtea exemple de oameni care au renunțat la școală și au devenit stăpânii planetei, de la Andrew Carnegie până la Bill Gates și mulți alții.

De ce-ți spun toate astea?

Nu am mai scris de mult pe acest blog pentru că în drumul spre succes muncesc foarte mult și nu am destul timp, însă acum am o zi liberă și am zis că trebuie să știi și tu despre această carte care te învață cum să-ți câștigi propriul succes.

Uite, deja am început să vorbesc despre mine. Dar tu ce probleme ai în viața de zi cu zi? Care sunt visurile tale? Care sunt planurile tale de viață? Presupun, de vreme ce ești aici citind aceste rânduri, că dorești să ai o viață prosperă și de succes. Că vrei să te dezvolți personal și să-ți atingi adevăratul potențial. Că vrei să arăți lumii de ce ești în stare.

Ei bine, dacă este așa, atunci uite ce îți recomand din toată inima și cu toată dragostea mea.

Îți recomand să comanzi această carte și să o citești din scoarță în scoarță. Nu e greu de citit. E plină de povești și exemple de viață. E o carte șlefuită de-a lungul a zeci de ani. A apărut prima dată în 1936, iar de atunci și până în prezent a schimbat viețile a milioane de oameni.

Însuși Warren Buffet, cel mai prestigios investitor și unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, a declarat că este cartea care i-a schimbat viața. O poți citi în doar două zile. Dacă chiar îți dorești succesul, vei citi această carte cu atât entuziasm precum ai citi un cec de un milion de dolari. Iar la sfârșit, chiar te vei simți de milioane.

Cumpără cartea de pe: Libris, Elefant, Cărturești sau eMag. Poti oferi aceasta carte chiar si cadou.

P.S.: Am intervenit în viața ta cu un scop. Acum te las, căci mă duc pe drumul meu către succes. Îți doresc mult succes, dragul meu om!