Masacrul copacilor de la Spitalul Judetean Bacau

Este un masacru al copacilor si nu ne ferim sa o spunem. Taieri masive de copaci, “toaletari” ale copacilor (adica taierea lor la jumatate), parcari la distante neconforme cu legea, mizerie si praf in toata curtea spitalului sunt doar cateva din problemele grave care pot fi observate de fiecare, indiferent de specialitatea sa. Dar sa si argumentam…

                                                                                              Taieri masive de copaci. Cred ca cei mai multi dintre noi isi amintesc cu drag de spatiul verde din abundenta care EXISTA IN TRECUT in intreaga curte a Spitalului Judetean Bacau. In prezent, spatiul verde s-a redus la jumatate (din cele observate de noi) locul lui fiind luat de parcari si interminabila constructie a noului spital. Dar sa vedem ce spune OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) cu privire la poluare: Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o avertizare prin care informează că aerul poluat este principala cauză a cancerului (cititi mai departe).

Parcari la distante neconforme cu legea. Desigur, astfel de nenorociri ale spatiului verde nu se puteau face fara incalcarea legii. Si iata si dovada: Regulamentul local de urbanism al Bacaului (il gasiti aici) spune in mod clar care sunt conditiile de construire a parcarilor, cap. III, art. 9: “parcaje cu mai putin de 50 vehicule fata de gradinite, scoli, aziluri, spitale – se va respecta o distanta minima de 25,00 m”. Din cele observate sunt cel putin 2 astfel de parcari noi incalca legea.

Mizerie si praf in toata curtea spitalului. Putem intelege ca o noua constructie (noul spital) sau noi amenajari ale curtii interioare a spitalului aduc cu sine praf si mizerie. Totusi, suntem in curtea unui SPITAL!!! Chiar nu s-a putut turna niste asfalt pe durata constructiilor? Nu exista nicio modalitate de a mentine curatenia? Intrebari legitime dar fara ecou in sufletul si mintea organelor abilitate sa vegheze la bunastarea cetatenilor.                                                                                                                                                  In concluzie, GARDA DE MEDIU BACAU (ii gasiti aici), DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA JUDETEANA BACAU (ii gasiti aici) si alte institutii care sunt abilitate sa vegheze ca astfel de “minuni” sa nu se intample: TREZIREA!!! Sau poate nu va intereseaza subiectul? Va trezeste vreun sentiment masacrul copacilor si mizeria crunta din curtea Spitalului Judetean Bacau?

Mai puternici, multumita comunitatii!

  •   Noutati
  •   Iubim Natura
  •   Feb, 02, 2016
  •   No Comments.

Dupa un an plin de noutati pentru proiectul Gradina din Curtea Scolii, în 2016 putem avansa cu mai mult elan si cu mai multa experienta in spate. Majoritatea activitatilor din acest an vor continua ceea ce am inceput in 2015, strangerea de fonduri fiind prioritară pentru succesul proiectului.

Acest proces a inceput o data cu decizia de a participa la Swimathon Bacau 2015, evenimentul de strangere de fonduri organizat de Fundatia Comunitara Bacau. Am reusit sa strangem in cadrul evenimentului suma de 2345 lei,  iar dupa retinerea comisionului de 9% de catre Fundatia Comunitara, a rezultat suma de 2134 lei.

Strangerea de fonduri nu s-a oprit la Swimathon, si am reusit sa gasim sponsori care ne-au sprijinit proiectul cu cate 2000 de lei fiecare.

In acest fel, suma la care am ajuns prin acest proces s-a ridicat la un total de 6134 de lei!

Cu aceasta ocazie, multumim comunitatii, care ne-a sprijinit demersul si proiectul, în special:

* celor care au donat in cadrul Swimathonului,

* societatilor Aerostar S.A. si SIF Moldova.

Anul acesta vom continua strangerea de fonduri pentru a ajunge la suma necesara finalizarii spatiului de invatare afara. Bugetul necesar pentru construirea salii de clasa in aer liber, a sistemului de colectare a apei de ploaie si a celui de irigatie, impreuna cu alte amenajari, se ridica la 10000 de lei.

Pentru a sprijini proiectul nostru in continuare, va rugam directionati 2% (aici) din impozitul pe venit catre Asociatia Iubim Natura.

Între timp, noi am reînceput cursurile de educație ecologică prin permacultură cu copiii de la Școala Mihai Drăgan. In luna ianuarie am instalat împreună hrănitori pentru păsări, confecționate din bidoane de plastic, refolosite.