Sale
Magazine pentru copii ListaGradinite.roCluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roPovesti audio pentru copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Articole arrow Sanatate arrow Terapii de ultima ora pentru tratarea arsurilor la copiii de varsta mica
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Terapii de ultima ora pentru tratarea arsurilor la copiii de varsta mica Imprimare E-mail
(0 voturi)

Miile de copii români cu vârste cuprinse între 0-4 ani care suferă anual arsuri vor putea beneficia de terapii de ultimă oră ca urmare a proiectului de perfecţionare a cadrelor medicale demarat de Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” la începutul acestui an.

Proiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional” își propune să scadă sub 1% indicele de mortalitate la cazurile specializate de arsuri din toate unitățile medicale care vor beneficia de instruire.

Accidentele de arsură reprezintă o problemă gravă de sănătate publică, care în plus are un grad ridicat de potențiale consecințe pe termen mediu și lung precum și de apariție a necesității unor terapii ulterioare. În special la vârstele mici, arsurile reprezintă un risc vital major, în directă proporţie cu suprafaţa afectată, pe lângă alte consecințe precum handicapul biologic sau afecțiunile și traumele care însoțesc astfel de accidente.

„Anual, 12.000 de copii români suferă arsuri, iar dintre aceștia peste 2.500 sunt pacienți cu vârste cuprinse între 0-4 ani încadrați ca urgențe medico-chirurgicale majore. Necesitatea ca acești pacienți să poată beneficia de terapie medico-chirurgicală de urgență de ultimă oră, armonizată la nivelul unităților din România a fost fundamentul acestui proiect” a declarat Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Realizat prin intermediul unor cursuri de perfecționare realizate fie în sistem de videoconferință sau folosind elementele specifice unei platforme de e-learning, proiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional” (www.chirurgie-plastica-copii.ro) îşi propune ca până în luna octombrie 2012 să ofere informațiile unui număr de 1690 cadre medicale de pe întreg teritoriul României (560 medici și 1130 asistente).

În plus, printre rezultatele prognozate ale acestui proiect se mai numără: Scăderea sub 1% a indicelui de mortalitate la cazurile spitalizate în unitățile participante; Creșterea cu 30% a indicelui de performanță clinică la nivelul unităților medicale; Creșterea cu 5% a indicelui de performanță economică (prin care se reduc durata și cheltuielile de spitalizare, precum și costurile post-arsură pentru reconstrucție și reabilitare); Creșterea indicelui de performanță socială, prin faptul că sistemul permite acordarea unui tratament competent și eficient de către personalul medical specializat; Omogenizarea conduitei terapeutice la nivelul unităților medicale participante, la nivelul standardelor existente în unitățile similare din Uniunea Europeană.

„Prin acest proiect ne propunem perfecționarea cadrelor medicale implicate în astfel de cazuri și în același timp accelerarea procesului de utilizare a noilor metode, tehnologii și echipamente medicale avansate în tratamentul local al arsurilor care utilizează pansamentele biologice și sintetice” a adăugat Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Proiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional” vizează cadrele medicale de pe întreg teritoriul României și este realizat de către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” în parteneriat cu Clinica de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă - Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Constanţa și Spitalul clinic de copii Braşov. Până în prezent, în cadrul acestui proiect au fost derulate 6 sesiuni de cursuri şi au fost instruiţi 520 de cursanţi.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: superbebe.ro

 Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro euMama.ro
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani

Sustine ListaGradinite.ro

Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Twitter ListaGradinite.ro

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
ListaGradinite Sigur.info
Gradinite Bucuresti
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
Gradinite Bucuresti

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului