Sale
Cluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.roPovesti audio pentru copii ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Articole arrow Sanatate arrow Se pregateste ierarhizarea maternitatilor private
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Se pregateste ierarhizarea maternitatilor private Imprimare E-mail
(0 voturi)

Maternitatile private ar putea fi clasificate dupa modelul de ierarhizare a unitatilor similare din sistemul public, care presupune incadrarea pe trei nivele de competenta.

„Vom face ierarhizarea maternitatilor private, similar cu cele de la stat. Ele (n.r. - maternitatile) sunt o alternativa importanta dar trebuie sa se ridice la un anumit standard”, a declarat, miercuri, dr. Cristian Anton Irimie, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Oficialul a explicat ca alegerea unei maternitati nu presupune doar locatia sau conditiile hoteliere, ci informatii despre specialistii care desfasoara actul medical, calitatea si siguranta serviciilor oferite.

Daca maternitatile private conduc la capitolul conditii oferite si personal medical, cand vine vorba de probleme medicale grave, tot spitalele publice sunt recomandate de medici. Maternitatile private ofera conditii foarte bune pentru o nastere normala, fie ea naturala sau cezariana, dar pentru eventualele complicatii, cele mai competente raman tot maternitatile de stat.

„Va trebui sa punem la punct legislatia pentru ca este bine sa se stie ca o maternitate privata de gradul 3 poate sa acorde ingrijiri ca si Maternitatea Polizu. Nu te duci doar sa nasti in conditii de lux si sa donezi coplata”, a precizat secretarul de stat subliniind ca la alegerea unei maternitati trebuie luata in calcul siguranta actului medical, mai ales in conditii de terapie intensiva.

De altfel, clinicile sunt obligate sa transfere cazurile grave catre spitalele cu cea mai inalta competenta in domeniu (de nivel 3), care sunt de stat. Potrivit reglementarilor in vigoare maternitatile din Romania sunt incadrate pe 3 nivele de competenta dupa cum urmeaza: nivelul 1, care acorda ingrijiri medicale mamei si copilului, pentru cazuri medicale necomplicate; nivelul 2, unitati care acorda ingrijiri in cazuri la risc; nivelul 3, care acorda ingrjiri in cazuri complicate, care necesita ingrijiri speciale.

Dr. Adrian Craciun, seful sectiei de neonatologie din Spitalul Cantacuzino a precizat ca un nou nascut cu probleme de sanatate si care necesita ingrijiri de terapie are nevoie de asistenta medicala specifica unei maternitati de nivelul 3, ceea ce inseamna costuri de circa 1000 de euro pe zi. Un prematur, adica un copil nascut la mai putin de 32 de saptamani poate avea nevoie de spitalizare pana la 80-90 de zile in sectie de terapie intensiva.

„Nu cunosc sa existe niciun contract sau acord intre maternitatile private si cele de stat pentru situatia in care se intampla ceva. Daca apar complicatii, cei de la privat trimit la spitalele de stat”, a mai spus dr. Craciun. ”

Maternitatile de stat sunt catalogate ca cele mai competente din punct de vedere medical, insa cand vine vorba de conditiile oferite, lucrurile nu mai corespund. Uneori gravidele aleg confortul unei rezerve de lux desi medicii le expun toate riscurile ce pot aparea in cazul in care sarcina este considerata la risc si apar complicatii la nastere.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: superbebe.ro

 Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
ListaGradinite.ro euMama.ro
Talente de Nazdravani
Gradinite Bucuresti
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
Gradinite Bucuresti

Sustine ListaGradinite.ro

Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Twitter ListaGradinite.ro

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
ListaGradinite Sigur.info
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului