Sale
Magazine pentru copii ListaGradinite.roCluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roPovesti audio pentru copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Articole arrow Sanatate arrow Recuzita pentru o baie perfecta
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Recuzita pentru o baie perfecta Imprimare E-mail
(1 vot)

Gradinite BucurestiRecuzita pentru o baie perfecta
Pentru mulţi părinţi a face baie copilului este o corvoadă. Şi ceva din această senzaţie se transmite şi copilului. Ba că apa-i rece, ba că-i prea fierbinte! Ba că pluteşte pericolul ca săpunul să intre în ochi şi apa, în urechi! Iată câteva sfaturi care-i ajută pe părinţi şi pe copil să facă din baia zilnică o experienţă minunată.

Bebeluşii, îmbăiaţi zilnic
Mamele se sperie, în general, de primul îmbăiat. De aceea, la început ar trebui cel puţin asistată de o persoană cu experienţă. Prima baie generală a bebeluşului se face aproximativ după zece zile de la naştere (după ce a căzut ombilicul). În ceea ce priveşte ritmicitatea îmbăierii, părerile sunt împăr­ţite. Există medici care recomandă baia zilnică până la vârsta de un an şi alţii care sunt de părere că un copil trebuie spălat ori de câte ori este nevoie.

După ce pruncul a împlinit vârsta de 6 luni, în cădiţă se pot amplasa diverse jucării. Indiferent de formă şi culoare - maşini, insecte, mingi - aceste jucării îi pot distrage atenţia copilului de la apă şi de la clăbuci. Tot pentru a-i fi mai uşor copilului, duşul poate fi înlocuit cu o stropitoare. Pruncul va fi atras de apa care curge prin orificiile stropitorii şi nu se va mai speria de baie.

Între 1 şi 3 ani
Deşi este mic, după ce a împlinit 1 an, copilul trebuie atras să facă baie, adică se devină o obişnuinţă. O cadă plină cu spumă şi care are pe pereţi stickere speciale cu numere sau cu animale poate să-l determine pe copil să fie nerăbdător să facă baie. De asemenea, între 1 şi 3 ani  sunt indicate luminile colorate, şi, unde este posibil, o muzică liniştitoare.

Între 3 şi 6 ani
Începând cu vârsta de trei ani, copilului trebuie să i se explice de ce este importantă să ne spălăm. Pentru a fi sigură că demersul lor se va bucura de rezultatul dorit (un copil îmbăiat în fiecare zi, fără certuri), mama poate inventa diverse povestioare: că praful şi microbii se pot aşeza pe pielea copilului sub forma unor duşmani pe care chiar el îi poate învinge cu apă şi săpun; că cine se spală temeinic primeşte un premiu simbolic. Dacă în familie sunt doi frăţiori, ei pot fi lăsaţi să facă baie împreună, pentru a se încuraja sau a se juca. Copiii trebuie stimulaţi să îşi potrivească singuri temperatura apei (pe care mama o poate ajusta la nevoie).

Tot în primii ani de viaţă, mama îşi poate ademeni pruncul la baie, colorâd apa. În acest scop, mama va apela la sticluţe cu coloranţi alimentari (care nu afectează sub nicio formă pielea). Copilul va fi atras de apa în diverse nuanţe. O altă soluţie de a colora o reprezintă substanţele speciale pentru apa de baie, cumpărate de la magazinele speciale pentru copii.

De asemenea, în afară de băile cu spumă, care sunt pe placul tuturor, mai există metoda creioanelor speciale de desenat pe pereţii căzii şi pe faianţă. Culorile sunt atrăgătoare şi copilul desenează cu plăcere, lăsându-se săpunit şi şamponat.

Mama nu trebuie să îşi facă griji, pentru că doar cu un burete umezit "picturile" pruncului vor dispărea. Începând de la 5 ani, un copil ar trebui să se spele singur, totuşi, suprave­gheat cu atenţie de unul dintre părinţi.

Reguli pentru un îmbăiat eficient
Mama trebuie să ştie că, deşi a creat toate condiţiile pentru spălatul copilului, totuşi acesta să nu fie echivalent cu o curăţire eficientă. De aceea, este bine să îl învăţaţi pe copil cu un ritual pe care, treptat, pe măsură ce creşte, îl va îndeplini singur. Astfel, după ce copilul s-a obişnuit cu temperatura apei şi s-a destins puţin, săpuniţi-l cu grijă. Apoi, cu o perie de unghii, curăţaţi-i bine unghiile de la mâini şi de la picioare. După vârsta de 4 ani, la baie, copilul va fi obişnuit să folosească un burete puţin abraziv. Iar în mod curent, mama trebuie să insiste să cureţe pielea copilului cu un burete fin, deoarece, la această vârstă, copilul pune mâna pe o sumedienie de obiecte. Utilizarea buretelui are şi rolul de a accelera circulaţia sângelui.

Important!
● Înainte de orice baie, dezinfectaţi cada bebeluşului
● Nu folosiţi cada copilului în alt scop
● Dacă pruncul a avut scaun, întâi îi faceţi toaleta şi apoi îl puneţi în cadă pentru baie
● Nu lăsaţi, sub nici o formă, copilul singur în baie
● Nu faceţi baie copilului imediat după masă!
● În timpul băii, temperatura camerei trebuie să fie între 22 şi 24 de grade Celsius
● Temperatura apei nu trebuie să depăşească 37-38 de grade Celsius. Termometrul trebuie citit în apă, deoarece, în alte condiţii, îşi modifică afişajul instantaneu şi vă puteţi păcăli

Citeste mai mult pe GradiniteBucuresti.com

Sursa: jurnalul.ro

 Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro euMama.ro
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani

Sustine ListaGradinite.ro

Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Twitter ListaGradinite.ro

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
ListaGradinite Sigur.info
Gradinite Bucuresti
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
Gradinite Bucuresti

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului