Sale
Cluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roPovesti audio pentru copii ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Articole arrow Sanatate arrow Prescolarii nu se joaca suficient de des in aer liber
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Prescolarii nu se joaca suficient de des in aer liber Imprimare E-mail
(0 voturi)

Preşcolarii nu se joacă suficient de des în aer liber, circa jumătate dintre copiii preşcolari nu au nici măcar o ocazie pe zi de a se juca în aer liber, iar mamele scot mai des copiii afară la joacă, decat tatii, sunt cateva dintre rezultatele unei cercetari realizate la Colegiul Seattle Children Research Institute.

Fundaţia PRAIS, iniţiator al mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, prezintă rezultatele studiului realizat de doctor Pooja Tandon şi echipa sa de la Colegiul Seattle Children Research Institute, efectuat pe un număr de 9.000 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 5 ani - un eşantion reprezentând 4 milioane de copii din această grupă de vârstă. Studiul a evaluat cât de des se joacă în aer liber copiii preşcolari şi care sunt factorii care le influenţează timpul de joacă. Cercetarea s-a focusat pe părinţi, pentru că aceştia sunt cei care influenţează obiceiurile copiilor, chiar şi atunci când aceştia sunt la grădiniţă.

Rezultatele cercetării arată că:

•preşcolarii nu se joacă suficient de des în aer liber;
•circa jumătate dintre copiii preşcolari nu au nici măcar o ocazie pe zi de a se juca în aer liber;
•mamele scot mai des copiii afară la joacă, decât taţii;
•mamele care fac mişcare de mai mult de 4 ori pe săptămână sunt mai înclinate să scoată copiii la joacă afară, în fiecare zi;
•fetiţele preferă mai puţin decât băieţii să se joace în aer liber; preşcolarii care au cel puţin 3 prieteni constanţi au o dorinţă mai mare de a se juca afară în fiecare zi.
"Chiar şi atunci când părinţii nu pot să scoată copiii afară la joacă, din motive logistice sau legate de timp, aceştia pot face demersuri către grădiniţe pentru a solicita să fie alocat zilnic timp de joacă în aer liber”, a declarat în cadrul unui comunicat de presă, doctor Tandon. Studiul său a fost publicat în jurnalul on-line “Archives of Pediatric and Adolescent Medicine”.

Intervenţiile mişcării SETS în clasele din ciclul primar din cele 215 şcoli din Bucureşti şi Roman au confirmat nevoia şi dorinţa copiilor de a face mişcare şi de a se juca în aer liber. Peste 4.000 de elevi, alături de profesorii coordonatori, s-au implicat voluntar şi au creat 100 de “Cluburi SETS de mişcare şi distracţie”, în cadrul cărora derulează activităţi diverse de mişcare, în timpul liber, pe care apoi le înscriu în concurs pe www.sets.ro, secţiunea Cluburile SETS.

“Lansăm o invitaţie părinţilor să se informeze şi să se implice direct pentru a găsi soluţiile prin care copiii să efectueze zilnic activităţi fizice: 10 minute de gimnastică dimineaţa în faţa ferestrei, o plimbare în mers rapid sau cu rolele, cu bicicleta, 30 de minute de joacă cu mingea sau o alergare uşoară. Ne preocupă când îi vedem pe copiii noştri obosiţi şi palizi sau hiperactivi. Nu găsim căile de rezolvare a supraponderabilităţii lor. Familia, şcoala, comunitatea pot interveni, promovând la grădiniţă, la şcoală şi acasă beneficiile activităţilor fizice zilnice şi recreative atât de necesare dezvoltării armonioase a copiilor. În asociere cu o alimentaţie variată şi echilibrată, cu accent pe consumul de fructe şi legume proaspete, cu o bună hidratare, vor putea preveni obezitatea infantilă, vor combate efectele stresului cauzat de timpul îndelungat petrecut în casă, la televizor sau la calculator”, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: superbebe.ro

 Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
Talente de Nazdravani
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro euMama.ro

Sustine ListaGradinite.ro

ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Gradinite Bucuresti
Twitter ListaGradinite.ro

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite Sigur.info
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
Gradinite Bucuresti

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului