Sale
Agentii Babysitting copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roPovesti audio pentru copii ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.roCluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Articole arrow Sanatate arrow La ce obiceiuri ale copilului sa fii atent!
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
La ce obiceiuri ale copilului sa fii atent! Imprimare E-mail
(0 voturi)

Gradinite Particulare BucurestiLa ce obiceiuri ale copilului sa fii atent!
Ştiai că poziţia defectuoasă a dinţilor este rezultatul unor obiceiuri vicioase ale copilului tău ? Specialistul Click! Andreea Căpăţână îţi spune în ce cazuri suptul degetului sau al suzetei, roaderea unghiilor sau a creionului pot influenţa creşterea corectă a dinţilor.

Obiceiuri frecvent întâlnite la copii pot crea în timp dependenţe care cresc riscul apariţiei cariilor sau a poziţionării defectuoase a dinţilor. Unul dintre cele mai frecvente este sugerea degetului.

Copiii se nasc cu dorinţa instinctivă de a suge, motiv pentru care obiceiul este considerat normal în primii ani de viaţă. Însă, odată cu apariţia primilor dinţi, copilul îşi dezvoltă masticaţia, astfel încât poziţionarea repetată a degetului între dinţi determină o dezvoltare deficitară a oaselor şi, implicit, o malpoziţie a dinţilor.

Astfel, acest obicei, considerat normal până în jurul vârstei de 2 ani, trebuie dezvăţat treptat, însă nu înlocuind degetul cu suzeta. Şi aceasta, folosită în exces (ori când copilul plânge) poate avea aceleaşi efecte nefavorabile în timp.

Atenţie! Nu dezvăţati copilul de obiceiul sugerii unui obiect înlocuindu-l cu altul! Încercaţi să-i distrageţi atenţia de la acel tic şi acordaţi-i multă atenţie în acea perioadă. Consultaţi medicul specialist dacă tehnica nu dă roade.

Obiceiurile păguboase pot apărea şi la vârste mai mari, iar atâta timp cât organismul e în creştere, acestea îşi vor lăsa amprenta asupra dezvoltării osoase.

Astfel, roaderea îndelungată a unghiilor sau a capetelor de creion determină poziţionarea anterioară (în faţă) a mandibulei. În urma acestor obiceiuri se poate ajunge la muşcătură inversă, dinţii inferiori plasându-se înaintea celor de sus.

Atenţie sporită trebuie acordată şi respiraţiei preponderent pe gură. Copiii uită adesea să respire pe nas, ceea ce poate duce la modelarea defectuoasă a maxilarului superior şi la cariarea dinţilor.

Sfat: Primul pas care trebuie făcut este stoparea obiceiului vicios. În acelaşi timp vă recomand şi tratamentul ortodontic pentru redresarea dentară, care va avea rezultate superioare dacă este început din timp.

Vârsta optimă poate varia mult şi, în funcţie de momentul începerii practicării obiceiului, specialistul poate oferi o soluţie personalizată cazului tău.

Învaţă-l să se spele pe dinţi


Este foarte important să vă învăţaţi copiii încă de mici cu periuţa şi pasta de dinţi. La început, ca o joacă, apoi tot mai serios. Astfel, micuţii vor deprinde obiceiurile sănătoase.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: click.roTrimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro euMama.ro
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani

Sustine ListaGradinite.ro

Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Twitter ListaGradinite.ro

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
ListaGradinite Sigur.info
Gradinite Bucuresti
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului