Sale
Agentii Babysitting copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roPovesti audio pentru copii ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.roCluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Articole arrow Sanatate arrow Creierul copiilor stresati este mai mic
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Creierul copiilor stresati este mai mic Imprimare E-mail
(0 voturi)

Stresul intens si de lunga durata produce modificari la nivelul structurii interne a creierului, in cazul celor foarte tineri. In urma testelor s-a dovedit ca in cazul copiilor stresati creierul este mai mic.

Daca stresul este in limite normale nu se intampla nimic, dar daca acesta este cronic si intens pot sa apara modificari.

Cercetatorii care au ajuns la aceste concluzii au descoperit ca o zona a creierului care are legatura cu memoria de scurta durata este mai mica la copiii care au fost supusi unor evenimente stresante. Cercetatorii au descris in termenii de "cronic si intens" stresul care poate aduce astfel de prejudicii, scrie LiveScience.

Conform studiilor exista diferente cerebrale si de capacitate cognitiva intre copiii cu viata extrem de stresanta si cei care nu au parte de un stres peste limitele normale. Cele mai afectate sunt memoria si capacitatea de memorie spatiala.

"Toti avem momente stresante, inclusiv copiii. De aceea, este important sa evaluam efectele mai ales pentru copiii afectati de un nivel ridicat de stres", afirma un psiholog la Universitatea din Wisconsin-Madison, care a definit stresul ridicat ca fiind aflat in stransa legatura cu manifestarile de violenta, fizica sau verbala, ori cu boli cronice grave care il afecteaza pe copil sau pe unul dintre membrii familiei.

Cercetatorii au efectuat interviuri cu 61 de copii cu varsta cuprinsa intre 9 - 14 ani, pe care i-au chestionat in legatura cu unele evenimente stresante din viata lor. S-au facut si teste de rezonanta magnetica pentru a scana creierul fiecarui participant si s-a dovedit ca, in cortexul anterior, care are rol in gestionarea emotionala si cognitiva, inclusiv asa-numita memorie spatiala, exista modificari, iar diferentele legate de abilitatile cognitive sunt importante.

Cercetatorii au analizat, de asemenea, diferentele intre volumul materiei cenusii si celei albe din creier, iar concluzia a fost ca ambele substante sunt in volum mai mic in grupul copiilor care au fost supusi la stres accentuat. Sunt ca niste cicatrice pe care creierul copiilor le poarta, ca urmare a situatiilor de stres intens prin care a trecut.

Cercetatorii nu au inteles inca in ce fel stresul determina modificarile cerebrale, dar este cert ca expunerea la un nivel foarte ridicat de stres schimba chimia din creier, ca urmare a dezechilibrelor dintre cortizol si dopamina. Cortizolul creste in conditii de stres si poate afecta celulele creierului.

Partea buna este ca aceste modificari nu sunt permanente, desi cercetatorii nu au putut afirma cu precizie in cat timp dispar aceste efecte. Acestia au afirmat ca plasticitatea si capacitatea creierului de a se adapta si transforma este argumentul forte care sustine ca aceste modificari sunt reversibile. 

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: ziare.com

 Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro euMama.ro
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani

Sustine ListaGradinite.ro

ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Gradinite Bucuresti
Twitter ListaGradinite.ro

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
ListaGradinite Sigur.info
Gradinite Bucuresti
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului