Sale
Cluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roPovesti audio pentru copii ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Articole arrow Sanatate arrow Ce mancare pregatesti de acasa pentru tine si copilul tau?
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Ce mancare pregatesti de acasa pentru tine si copilul tau? Imprimare E-mail
(0 voturi)

Gradinite BucurestiCe mancare pregatesti de acasa pentru tine si copilul tau?
Cele mai multe dintre alimentele din pacheţelul de mâncare adus de acasă devin până la ora prânzului atât de calde, fiind păstrate la temperaturi considerate nesigure, încât prezintă riscuri serioase pentru sănătate.

Cei mai mulţi dintre părinţi consideră că au grijă de copiii lor trimiţându-i la şcoală în fiecare zi cu un pachet de mâncare pentru masa de prânz. Mulţi dintre părinţi îşi pregătesc un astfel de pacheţel şi pentru ei înşişi, pentru prânzul pe care îl vor servi la locurile lor de muncă, informează dailymail.co.uk.

Este însă un astfel de pacheţel o alternativă sănătoasă până ajungeţi să îl mâncaţi?

Oamenii de ştiinţă care au analizat peste 700 de astfel de pacheţele aduse de acasă au descoperit că cele mai multe dintre acestea s-au încălzit atât de mult până la ora prânzului, încât au devenit reale pericole pentru sănătatea persoanelor care urmau să le mănânce.

În cadrul primului studiu de acest fel, cercetătorii au inspectat nouă stabilimente preşcolare, în trei ocazii, măsurând temperaturile a sute de sandviciuri, iaurturi şi alte alimente perisabile. Ei au fost şocaţi să constate că 97% dintre alimentele cu carne, 99% dintre produsele lactate şi 99% dintre legume erau păstrate la temperaturi considerate nesigure.

Deşi aproape jumătate dintre aceste pacheţele cu alimente conţineau câte o pungă cu gheaţă şi 12% erau păstrate în frigidere, din cele 1.361 de alimente testate, doar 22% se aflau la temperaturi considerate sigure.

Studiul, publicat în revista medicală americană Pediatrics, este primul de acest gen care a verificat starea pacheţelelor alimentare şcolare, cu o oră şi jumătate înainte de ora prânzului.

Bacterii periculoase care pot cauza toxiinfecţii alimentare, precum E.coli, salmonela şi stafilococul auriu, se înmulţesc foarte uşor la temperaturi cuprinse în intervalul 4-60 grade Celsius.

Alimentele păstrate în acest interval de temperatură timp de cel puţin două ore trebuie să fie aruncate, afirmă specialiştii de la Centres for Disease Control and Prevention (CDC) din Statele Unite.

Temperatura medie la care au fost păstrate alimentele perisabile studiate a fost de 18 grade Celsius, o valoare care se situează în ceea ce specialiştii denumesc "zona de pericol".

Riscul de îmbolnăvire pentru copii este deosebit de mare. Potrivit acestui studiu, copiii în vârstă de până la patru ani suferă de aproape cinci ori mai mult decât adulţii din cauza infecţiilor bacteriene cauzate de alimente.

Fawaz Almansour, coordonatorul echipei de la University of Texas din Austin, care a realizat acest studiu, a spus: "Este o situaţie mult mai îngrijorătoare pentru copii decât pentru adulţi. Sistemul imunitar al copiilor nu s-a adaptat pentru aceste boli. Acest studiu ar trebui să deschidă ochii oamenilor. Le arată că există o problemă".

Problema este cu atât mai complexă, cu cât adeseori este aproape imposibil să se identifice cu exactitate alimentul specific care a cauzat toxiinfecţia alimentară.

În orice caz, descoperirea cercetătorilor americani ar trebui să-i facă pe părinţi să regândescă modul în care pregătesc pacheţelele cu mâncare pentru copiii lor.

În mod şi mai îngrijorător, cercetătorii din Texas au descoperit puţine dovezi ale faptului că părinţii sau institutorii ar lua o serie de măsuri de precauţie de bază - de exemplu să se asigure că pacheţelele cu mâncare sunt puse în frigider imediat după ce copiii ajung la şcoală.

Doar o treime din cele nouă centre preşcolare incluse în studiu aveau frigidere şi nici chiar profesorii nu "se oboseau" să le folosească.

Printre recomandările formulate de cercetătorii din Texas se numără următoarele:

  • evitaţi să folosiţi maioneză, deoarece este un preparat care se alterează foarte repede;
  • nu congelaţi alimente în genţi izolate termic, deoarece aceste genţi le împiedică să se răcească;
  • congelaţi sucurile şi apa, deoarece aceste lichide păstrează alimentele reci şi proaspete.


În Marea Britanie se estimează că un milion de persoane suferă anual de toxiinfecţii alimentare. Dintre acestea 20.000 de persoane necesită internare, iar 500 îşi pierd viaţa.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: mediafax.ro

 



Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
Talente de Nazdravani
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro euMama.ro

Sustine ListaGradinite.ro

ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Twitter ListaGradinite.ro
Gradinite Bucuresti

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite Sigur.info
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
Gradinite Bucuresti

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului