Sale
Cluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roPovesti audio pentru copii ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
ADHD-ul la copil (deficit de atentie/ hiperactivitate impulsivitate) Imprimare E-mail
(2 voturi)

Gradinite Bucuresti
ADHD
ADHD-ul la copil (deficit de atentie/ hiperactivitate impulsivitate)
Multi parinti sunt confruntati cu anumite probleme ale copilului: inatentie , hiperactivitate si  impulsivitate fara sa stie ca de fapt, acestea pot reprezenta simptomele unei afectiuni numite ADHD sau Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica

Ce este ADHD?

    * ADHD este o afectiune comportamentala, de natura neurobiologicã, destul de frecvent întâlnita la copii si adolescenti. Cauza precisa a ADHD ramâne nedeterminata.
    * ADHD este caracterizata de un set de manifestari implicand lipsa de atentie, agitatia excesiva si impulsivitatea,

Cine sufera de ADHD?

Specialistii estimeaza cã ADHD afecteaza 3-5% din copiii de vârsta scolara, baietii fiind mai susceptibili a suferi de ADHD  decat fetele.

ADHD are caracter ereditar.

Daca o familie are un copil cu ADHD, exista probabilitatea destul de mare ca si fratele sau sora sa prezinte simptome de ADHD. De asemenea parintii cu ADHD au sanse mari sa aiba un copil cu ADHD.

Care sunt simptomele ADHD?

Simptomele ADHD se împart în doua categorii principale: inatentie  si  hiperactivitate - impulsivitate. Diagnosticul de ADHD se pune in urma analizei de catre medicul specialist a numarului, persistentei si istoricului simptomelor manifestate de copil pe tot parcursul zilei si in toate mediile in care acesta evolueaza (acasa, la scoala, in timpul liber)

Pentru a îndeplini criteriile standard de diagnostic, unele dintre simptomele ADHD trebuie sa apara înainte de vârsta de 7 ani si sa persiste cel putin 6 luni la un  nivel neobisnuit pentru vârsta copilului.

Simptome de inatentie: Nu acorda atentie detaliilor, nu asculta cand i se vorbeste, nu urmareste instructiunile primite, nu isi poate organiza activitatile, nu isi termina sarcinile, pierde des lucruri

Simptome de hiperactivitate / impulsivitate: se foieste, se agita, nu poate sta intr-un loc (isi paraseste locul atunci cand ar trebui sa stea), vorbeste excesiv, raspunde inainte de a auzi pana la capat intrebarea, isi intrerupe des interlocutorii

Care sunt potentialele efecte pe termen lung ale ADHD?

ADHD nediagnosticata si netratata la timp poate avea consecinte grave asupra vietii copilului (rezultate scolare slabe, depresie, dificultati in a-si face prieteni, etc) dar si probleme in dezvoltarea sa ulterioara ca adolescent si ca adult . De asemenea impactul este puternic si asupra parintilor si fratilor, fiind uneori cauza aparitiei problemelor în familie.

Ce se poate face?

Parintii sunt cei mai în masura sa contribuie la urmarirea comportamentului copilului si sa se adreseze medicului specialist în psihiatria si neurologia copilului si adolescentului, la aparitia primelor manifestari specifice.
Primul pas este informarea din toate sursele disponibile despre ADHD. Este esential insa sprijinul unui medic specialist cu privire la ADHD pentru ca doar impreuna cu acesta se pot gasi metodele cele mai potrivite pentru a contribui la succesul terapeutic al copilului afectat

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: desprecopii.com

 Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Comentarii  

 
0 #2 adhddana 15-03-2012 14:06
buna si eu am un baiat de 7 ani jumate tot cu adhd ,A fost diagnosticat la 6 ani si de atunci am schimbat multe medicamente , dar acum santem de 4 luni pe strattera de 25 mg si encephabol si se vad schimbari mari la el . Am uitat sa precizez ca el a fost diagnosticat cu adhd sever adica inatentie si hiperactivitate -impulsivitate.
Citat
 
 
0 #1 adhdlucica 04-03-2012 01:49
buna am un baietel cu varsta de 6 ani si diagnosticat mai curad cu adhd va rog voi ce tratamente dati la acesti copii.... eu strattera de 25mg dar multi zic nu ma putei ajuta si cei mai dati in afara de asta va pup
Citat
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
Talente de Nazdravani
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro euMama.ro

Sustine ListaGradinite.ro

ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Gradinite Bucuresti
Twitter ListaGradinite.ro

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite Sigur.info
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
Gradinite Bucuresti

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului