Sale
Cluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roPovesti audio pentru copii ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Articole arrow Sanatate arrow 3,5 la suta dintre copiii romani sunt obezi. Ce ar trebui sa manance ca sa fie sanatosi
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
3,5 la suta dintre copiii romani sunt obezi. Ce ar trebui sa manance ca sa fie sanatosi Imprimare E-mail
(1 vot)

3,5 la suta dintre copiii romani sunt obezi. Ce ar trebui sa manance ca sa fie sanatosi
Alimentaţia dezechilibrată, bogată în lipide, glucide şi făinoase, este principalul factor care duce la creşterea numărului de copii graşi

Medicii nutriţionişti atrag atenţia că numărul copiilor supraponderali este în creştere. Alimentaţia dezechilibrată, bogată în lipide, glucide şi făinoase, este principalul factor care duce la creşterea numărului de copii graşi din România.

Studii ample pe acest segment nu există, dar potrivit unei cercetări realizate la Cluj, cu date venite de la medicii şcolari, 3,5 la sută dintre minori sunt obezi, susţine prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Specialistul precizează că datele se referă numai la obezitate, dar numărul copiilor cu o greutate mai mare decât cea normală este mult mai ridicat. "Din păcate, date concrete nu există, dar este suficient să ne uităm în jur şi vom constata că puştii din ziua de azi au câteva kilograme în plus", completează pentru gândul prof. dr. Hâncu.

Supraponderalitatea la adolescenţă - risc de obezitate la maturitate

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic spune că porţia de mâncare a copiilor trebuie să fie făcută "pe măsura lor", adică o lingură din fiecare fel de mâncare pentru fiecare an de viaţă. "Creşterea în greutate a copiilor se face cu o medie de 2-3 kilograme pe an până la vârsta de 9-10 ani.

Cantitatea de grăsime din organism scade treptat pentru a ajunge la o valoare minimă în jurul vârstei de 6 ani. După acest moment, celulele adipoase încep să se multiplice din nou până la pubertate, când numărul lor rămâne constant pe viaţă", menţionează dr. Bilic.

Potrivit bio-nutriţionistului Livia Nena, adolescenţii care sunt supraponderali prezintă un risc mărit de a suferi de obezitate la maturitate.

Ciocolata nu trebuie interzisă, ci mâncată cu limită

Pentru că un copil nu poate avea restricţii alimentare la fel de severe ca o persoană adultă, deoarece organismul este în plin proces de dezvoltare, nutri­ţioniştii recomandă eliminarea din dietă a dulciurilor, grăsimilor "rele" şi limi­tarea făinoaselor. "Organismul unui copil se poate dezvolta foarte bine fără nici un gram de zahăr, deşi este cel mai bun furnizor de energie.

Alimentul duce la dezechilibre metabolice, provoacă des­­cărcări de insulină în corp, insulina fiind hormonul îngrăşării", afirmă bio-nutriţionistul Nena. Fructele, mierea, ce­realele integrale, fructele uscate sunt op­ţiunile sănătoase de energie recomandate de specialist. Experţii în nutriţie mai recomandă părinţilor să renunţe la nesănătosul obicei de a-i da bani copilului ca să îşi cumpere mâncare pentru la şcoală.

"Sandviciurile făcute în casă sunt mult mai sănătoase, comparativ cu chipsurile, covrigeii sau hamburgerii cumpăraţi de la colţul străzii sau de la magazinele de tip fast-food", spune dr. Livia Nena. Ciocolata, prăjiturile sau bomboanele nu trebuie interzise cu desăvârşire, ci trebuie mâncate cu limită. "O dată pe lună sau pe săptămână nu se întâmplă nimic dacă oferim copilului câteva bucăţi de ciocolată sau o prăjitură", conchide dr. Nena.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: gandul.infoTrimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
Talente de Nazdravani
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro euMama.ro

Sustine ListaGradinite.ro

Twitter ListaGradinite.ro
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite Sigur.info
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
Gradinite Bucuresti

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului