Sale
Cluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.roPovesti audio pentru copii ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Articole arrow Psihologie arrow Pentru copii: 7 sfaturi pentru a trata frica de doctori
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Pentru copii: 7 sfaturi pentru a trata frica de doctori Imprimare E-mail
(0 voturi)

Pentru copii relaţia cu medicul este foarte importantă. Tocmai de aceea nici nu este indicat să faci doctorul un fel de bau-bau pentru copii. Şi chiar dacă nu i-ai speriat până acum cu injecţiile, sunt copii care nu suportă halatele albe sau mirosul din cabinetul medical.

Iată câteva sfaturi care să te ajute să nu transformi vizita la pediatru într-un coşmar pentru copii:

Însoţeşte-i la medic! Este foarte important pentru copii
Este adevărat că programul zilnic ne face să ne ducem care încotro. Însă când este vorba de o vizită la medic, chiar dacă este una de rutină, trebuie să fii acolo cu copilul tău. Bunicii au rolul lor, însă în relaţia cu medicul, tu trebuie să-l susţii. În momentul în care copilul îşi vede părinţii sau pe unul dintre ei că este liniştit, relaxat, fără griji, alături de el, atunci şi copilul se va simţi în siguranţă. Nu se va simţi pe mâini străine.

Pentru copii este important să ştie ce li se va întâmpla
Chiar dacă este mic, copilul înţelege. Dacă ai programat o întâlnire cu pediatrul, explică-i copilului ce se va întâmpla acolo. Jucaţi-vă împreună de-a doctorul. Arată-i cum îi va studia gura, cum îl va asculta cu stetoscopul, cum îi va lua pulsul, cum îl va măsura şi cântări etc. Îi poţi arăta poze cu diverse consultaţii sau cărticele pe această temă. Atunci când se va afla în cabinet, copilul va fi capabil să anticipeze fiecare mişcare pe care o va face medicul şi se va simţi în siguranţă pentru că nu va fi luat prin surprindere.

Înţelege şi validează-le emoţiile şi temerile
Evită să spui “Nu-ţi fie frică!” sau “Nu o să doară deloc!” sau “Nu plânge!”. Le poţi spune în schimb “Ştiu că o să fie puţin cam neplăcut, dar o să treacă repede!”. Asigură-l că este normal să-i fie puţin frică şi că-l înţelegi, însă vei fi acolo să-l susţii. Nu promite că nu va fi nevoie de vreo injecţie decât dacă eşti sigur că aşa va fi.

Sunt copii care se simt stingheri în momentul în care sunt atinşi de străini. Aşa că îl poţi ţine în braţe, îl poţi întreba în care ureche să se uite întâi medicul sau dacă vrea să-l examineze întâi la burtică şi apoi la gât etc. Poţi, de asemenea, să-l ţii de mână pe toată durata consultaţiei.

Pentru copii, jucăria preferată poate fi de ajutor
O suzetă, păturica preferată, animăluţul de pluş mult iubit sau păpuşa, orice îţi linişteşte copilul este de folos când mergi la medic. Poate doctorul va vrea să examineze şi jucăriile, iar copilul va vedea astfel că nimic rău nu se întâmplă. Dacă ai un copil mai mare care nu se teme de medic, ar putea fi el primul la consultaţie.

Şi o recompensă poate fi de ajutor pentru copii
După fiecare vizită la medic, o recompensă este bine meritată. Poate fi o ieşire în parc sau la film, o îmbrăţişare, o încurajare, un sărut îl fac pe copil să asocieze experienţa consultului medical cu experienţa unui lucru plăcut. “Abia aştept să ajungem acasă să-i spunem lui tati ce curajos ai fost!”, i-ai putea spune, iar copilul va privi cu plăcere următoarea vizită la medic pentru că va şti că va fi recompensat. În plus, va şti ce pierde dacă nu se va putea stăpâni.

De asemenea, poţi rememora momentele din timpul vizitei medicale care îl vor ajuta să crească sănătos. Repetă-i de fiecare dată ce mândri vor fi toţi de felul în care s-a comportat.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: sfatulparintilor.ro

 Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
ListaGradinite.ro euMama.ro
Talente de Nazdravani
Gradinite Bucuresti
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
Gradinite Bucuresti

Sustine ListaGradinite.ro

ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Twitter ListaGradinite.ro
Gradinite Bucuresti

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
ListaGradinite Sigur.info
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului