Sale
Agentii Babysitting copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roPovesti audio pentru copii ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.roCluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Articole arrow Psihologie arrow Cand e timpul sa-ti lasi copilul la computer?
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Cand e timpul sa-ti lasi copilul la computer? Imprimare E-mail
(1 vot)

Gradinite Particulare Bucuresti O întrebare care macină mintea multor părinţi: când este momentul potrivit ca să îmi las copilul la computer? Ştim cu toţii cât de atraşi sunt cei mici de această maşinărie complexă pe care noi am descoperit-o în adolescenţă, unii poate chiar mai târziu.

De la ce vârstă e bine să-ţi laşi copilul la computer e o chestiune care priveşte fiecare părinte în parte. Este cam la fel ca atunci când te hotărăşti că e timpul să-i cumperi o bicicletă sau să-l laşi singur afară. Nu poţi spune nici când e prea devreme, nici când e prea târziu să laşi copilul la computer. Toate acestea depind de modul în care vrei să-ţi educi copilul, de valorile pe care vrei să le transmiţi şi, mai ales, de cât de pregătit este copilul pentru o nouă "jucărie".

Există multe controverse cu privire la a lăsa sau nu copiii la computer, însă, să fim serioşi: computerul face parte din realitatea vremurilor pe care le trăim şi este destul de important pentru dezvoltarea creierului copilului, dar numai cu condiţia ca părinţii să stăpânească foarte bine nişte reguli pentru binele copiilor lor.

Iată o serie de aspecte importante pe care le poti lua în calcul atunci când te hotărăşti să-ţi laşi copilul la computer.

Computerul şi bebeluşii

Sunt părinţi care obişnuiesc să stea sau chiar să muncească la computer cu bebeluşul în braţe. Cei mici nu sunt consţienţi de computer în acele momente. Abia pe la 6 luni îşi dau seama că e "ceva interesant" acolo. Şi asta pentru că încep să distingă culorile, imaginile, sunetele.

Între 1 şi 2 ani, copilul începe să înţeleagă legăturile dintre cauză şi efect. Dacă atingi tastatura şi mouse-ul, "ceva magic" se întâmplă pe ecran. În cazul în care sunteţi pregătiţi pentru această etapă, este in regula să-l obişnuiţi cu câteva lucruri de bază. Desigur, nu va avea deprinderile motrice necesare pentru a controla un mouse, dar poate fi un început.

Copiii şi soft-urile computerului

La vârsta de 3-4 ani copiii sunt pregătiţi pentru “software”: joculeţe educative, puzzle-uri pe care să le rezolve. La această vârstă sunt suficient de dezvoltaţi pentru a putea controla mouse-ul şi pentru a înţelege funcţiile tastaturii. Puteţi cumpăra soft-uri educative prin care copiii să fie familiarizaţi cu culorile, formele geometrice, literele şi cifrele. Sunt de asemenea programe pentru muzică şi pentru pictură.

În această perioadă este crucial să-l deprindeţi cu măsura şi cu postura. Ştim cât de repede “ne fură” computerul şi poţi petrece cu orele în faţa monitorului, aplecaţi peste tastatură. Însă dacă-l învăţaţi de mic cu un program limitat în faţa computerului (alternat cu jocuri care nu necesită utilizarea calculatorului, cu mişcarea fizică afară) şi cu postura corectă în faţa computerului, acestea îi vor rămâne întipărite în minte.

În jurul vârstei de 4-5 ani, copiii pot fi lăsaţi singuri la calculator, fără să fie nevoie de îndrumarea părintelui. Atât timp cât sunteţi sigur că programele la care are acces sunt în regulă, copiii au abilitatea de a manevra "maşinăria" fără probleme. Ar fi indicat, însă, să vă ceară voie de fiecare dată când porneşte calculatorul, pentru a avea un control asupra timpului petrecut în faţa lui.

Copiii, computerul şi online-ul

Următoarea etapă în dezvoltarea copiilor este Internetul. Ca să intri on-line este nevoie să ştii să citeşti. Aşa că, dacă aveţi un copil care ştie să citească, este momentul să-i explicaţi despre riscurile la care se expune când este pe net. Această etapă trebuie parcursă alături de un adult şi nu este indicat să-l lăsaţi on-line fără prezenţa unui adult.

Pe măsură ce cresc (clasa a II-a / a III-a) vor apărea cerinţele precum adresă de e-mail, de messenger, cont pe reţelele de socializare. Deşi trebuie să îi acordaţi şi puţină intimitate, ar fi indicat să îi explicaţi că trebuie să fie supravegheat întrucât sunt oameni care îi pot face rău prin intermediul acestor mijloace de comunicare. Învăţaţi copilul să deschidă mesajele e-mail doar cu voi de faţă, întrucât spam-urile pot avea şi mesaje destinate adulţilor. După ce eliminaţi toate “pericolele” îl puteţi lăsa să citească mesajele ce-i sunt destinate.

Odată cu apropierea de adolescenţă a copiilor, misiunea părinţilor este puţin mai dificilă. Este mai greu să-i controlaţi, însă dacă relaţia dintre părinţi şi copii este una bazată pe încredere şi respect reciproc n-ar trebui să existe probleme.

Nimeni nu vă cunoaşte copilul mai bine, iar dacă simţiţi că este OK să-i lăsaţi independenţa de a deschide singur un e-mail, de a comunica pe reţelele de socializare cu mai multe persoane, atunci tot ce trebuie să faceţi este să vă reasiguraţi că ştie toate regulile.

Indiferent de vârsta pe care o are copilul, el trebuie să ştie că voi sunteţi părintele şi că este supravegheat. Are nişte reguli de respectat în ceea ce priveşte utilizarea computerului, iar dacă nu o face va suporta consecinţele.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: hotnews.ro


Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro euMama.ro
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani

Sustine ListaGradinite.ro

Twitter ListaGradinite.ro
ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Gradinite Bucuresti

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
ListaGradinite Sigur.info
Gradinite Bucuresti
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului