Sale
Povesti audio pentru copii ListaGradinite.roCluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Odiseea inscrierii la gradinita Imprimare E-mail
(0 voturi)

Nervi şi timp pierdut. Acestea sunt rezultatele încercării unui ploieştean să-şi înscrie copilul la una dintre grădiniţele din cartierul unde locuieşte. 

Aventura înscrierii copilului la grădiniţă a ploieşteanului Tiberiu Rădulescu a început încă din luna august a anului trecut. Atunci a bătut, pentru prima dată, la porţile celor două unităţi de învăţământ preşcolar din cartierul Nord, unde locuieşte.

„Am fost cu o cerere la conducerea Grădiniţei nr. 53 pentru a-mi înscrie copilul, care avea atunci în aproape patru ani. Mi s-a transmis de la secretariat că am venit mult prea târziu, înscrierile fiind efectuate încă din luna ianuarie. Am fost apoi la cealaltă grădiniţă de cartier, cea cu nr 49. Aici am avut parte de acelaşi răspuns, cu menţiunea că niciun copil provenit de la creşa unde fusese fiul meu nu este primit din cauza unui conflict dintre conducerile celor două unităţi”, povesteşte Tiberiu Rădulescu. Acesta a fost nevoit să apeleze la mama sa pentru a-i creşte fiul. „Pentru dezvoltarea unui copil este foarte importantă colectivitatea şi educaţia primară pe care o primeşte. Am rugat-o pe mama să aibă grijă de el până în ianuarie, când am revenit cu solicitările mele”, spune ploieşteanul. 

A doua tentativă de a-şi da copilul la grădiniţă a fost tot inutilă

„Ca să fiu sigur că prind loc, pe 5 ianuarie eram în biroul directoarei de la Grădiniţa 53. Aceasta mi-a spus că face un experiment ca în Franţa şi nu primeşte decât copiii care au fost în grupele mici. Am fugit la cealaltă grădiniţă, nr. 49, iar aici am aflat că din cauza cererilor foarte mari înscrierile s-au făcut cu o lună mai devreme, adică în decembrie 2008. Practic am rămas şi în acest an fără loc la grădiniţă, iar fiul meu va ajunge direct în clasa întâi. Am trimis mai multe email-uri de protest la inspectoratul şcolar şi Ministerul Educaţiei, dar nu am primit niciun răspuns”, spune părintele purtat pe drumuri.

Prea puţine locuri

De partea cealaltă, directorul Grădiniţei 49, Niculina Grigore, susţine că de vină sunt locurile insuficiente. 

„Avem grupe suprapopulate. Anul trecut făceam înscrierile în ianuarie. În septembrie ne-am trezit cu un număr mare de părinţi care voiau să-şi înscrie copiii la grădiniţă şi ne-am văzut puşi în situaţia de a modifica perioada de înscrieri, astfel că am mutat înscrierea din ianuarie în decembrie. De asta nu a mai avut loc copilul domnului Tiberiu Rădulescu. În funcţie de locurile care vor rămâne libere, fiindcă sunt părinţi care se mută cu copiii la ţară sau pleacă în străinătate, vom putea să îi înscriem micuţul la noi”. 

Inspectorul general adjunct Gheorghe Borovină, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, susţine că mai sunt grădiniţe cu locuri neocupate. „Domnul Rădulescu să vină la inspectorat, analizăm cererea şi o rezolvăm. Mai sunt locuri în alte grădiniţe” a declarat Borovină.  

O grădiniţă în zece ani

În Ploieşti au fost retrocedate în ultima perioadă patru clădiri care adăposteau grădiniţe, majoritatea fiind situate în zona centrală a oraşului. În schimb, Primăria Ploieşti a construit doar o singură grădiniţă în ultimii zece ani, restul copiilor fiind redistribuiţi către unităţile de cartier, care au devenit supra aglomerate. Din cauza crizei financiare, grădiniţele de stat au devenit preferate de părinţi din cauza tarifelor de până la trei ori mai mici decât cele practicate de grădiniţele particulare. 

Sursa: Evz.ro Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
ListaGradinite.ro euMama.ro
Gradinite Bucuresti

Sustine ListaGradinite.ro

Gradinite Bucuresti
Twitter ListaGradinite.ro
ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite Sigur.info
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
Gradinite Bucuresti

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului