Sale
Povesti audio pentru copii ListaGradinite.roCluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Gradinite acreditate Imprimare E-mail
(1 vot)

Probleme pentru parintii cu copii de gradinita. Peste 12.000 de copii au ramas fara loc la gradinita in Capitala in anul 2007. Gradinitele private ar putea fi o alternativa la cele de stat si ar putea acoperi deficitul de locuri. Dar, din cauza procedurilor greoaie de autorizare si de acreditare, infiintarea unei gradinite particulare e un adevarat calvar. Doar cei cu multi bani si cu nervii tari pot merge pana la capat. Infiintarea unei gradinite private presupune investitii mari, intre 70 si 200.000 de euro.


Trebuie sa aiba o baza materiala corespunzatoare programului pe care-l desfasoara, trebuie sa aiba personal calificat si, nu in ultimul rand, trebuie sa aiba toate autorizatiile necesare de functionare. Un parinte plateste lunar intre 400 si 1.200 de lei noi, in functie de durata si continutul programului. Profiturile sunt modeste, pentru ca 80% din incasari sunt inghitite de cheltuieli. Inceputul este anevoios. Dupa doua luni de verificari amanuntite, Agentia de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar propune proiectul de ordin ministerial privind autorizarea. De aici incolo, depinde de circuitul ordinului respectiv la nivelul ministerului, ceea ce poate dura foarte mult. Din acest motiv, unii patroni nu mai asteapta toate documentele si functioneaza fara acreditare. In Romania sunt autorizate 291 de gradinite, dar numai 11 au primit si acreditarea finala. In Bucuresti, sunt 69 de gradinite particulare autorizate si 4 acreditate. 
Pe de alta parte, gradinitele se intrec in oferte, de la invatarea limbii engleze si pana la initierea in lucrul pe calculator. Fiecare gradinita are un anumit profil, daca unele sunt axate mai mult pe sport, altele sunt orientate catre teatru sau muzica. Oricum, fiecare incearca sa vina cu o oferta cat mai diversificata, desi nu duc lipsa de clienti. Cursuri de dans, inot, tenis, schi, patinaj, karting, echitatie, informatica, teatru, pictura sau limbi straine, sunt doar cateva dintre optiuni.

Sursa: Cronica Romana Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre redactori. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De asemenea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
ListaGradinite.ro euMama.ro
Gradinite Bucuresti

Sustine ListaGradinite.ro

ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Gradinite Bucuresti
Twitter ListaGradinite.ro

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite Sigur.info
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
Gradinite Bucuresti

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului