Sale
Povesti audio pentru copii ListaGradinite.roCluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Blog Gradinite
ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Are nevoie de 3.000 de euro pe luna pentru a trai Imprimare E-mail
(0 voturi)

Doi părinţi din comuna olteană Traian trăiesc o adevărată dramă după ce fiica lor în vârstă de numai opt luni a fost diagnosticată cu tirozinemie, o boală ereditară incurabilă a ficatului, extrem de rară. Vestea a fost şi mai devastatoare, având în vedere că în urmă cu nici doi ani, aceştia au mai pierdut un fiu din cauza aceleiaşi boli. Diferenţa este că de această dată, afecţiunea a fost depistată la timp şi fetiţa poate rămâne în viaţă dacă urmează o medicaţie specială şi un regim alimentar sever.

Potrivit spuselor părinţilor micuţei Carina Gabriela Cimpoieru, în ţara noastră mai există un singur caz de tirozinemie, la o fetiţă din Piteşti. Chiar dacă de această dată afecţiunea a fost depistată la timp, părinţii sunt supuşi la un efort financiar peste posibilităţile lor. Lunar, micuţa are nevoie de medicamente care se găsesc numai în străinătate şi care se ridică la o valoare de trei mii de euro.

„Sunt cinci luni de când am fost informaţi de acest diagnostic, timp în care, cu sprijinul unor fundaţii şi al spitalelor, am reuşit să asigurăm necesarul de medicamente. Boala este ereditară şi ni s-a spus că a fost transmisă de acum şapte generaţii, nu ştiu cum este posibil aşa ceva. Am solicitat un sprijin din partea Casei de Asigurări de Sănătate şi ni s-a spus că este posibil să ni se aloce banii necesari din luna aprilie. Acest sprijin este unul crucial pentru noi, pentru că nu putem strânge aceşti bani lunar, nu ştiu nici până în aprilie cum vom reuşi să îi obţinem”, declară Marius Teodor Cimpoieru, tatăl Carinei.

„Boala poate fi stăpânită, dar nu o să dispară”

Medicul pediatru Ana Maria Paraschivescu din cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” din Bucureşti care se îngrijeşte de sănătatea Carinei confirmă faptul că medicamentele din străinătate vor prelungi viaţa micuţei, însă afecţiunea va rămâne pe tot parcursul acesteia.

„Tirozinemia este o afecţiune extrem de rară care constă într-un deficit de enzime, lucru care poate duce la ciroză, însă boala va rămâne pe tot parcursul vieţii. Nu este exclus ca la un moment dat să fie nevoie de un transplant de ficat. Medicamentele necesare în acest caz sunt fabricate în străinătate, iar hrana pe care are voie să o consume este achiziţionată tot din afara ţării, fiind una specială”, declară dr. Paraschivescu.

„Dacă pe frăţiorul ei nu l-am putut salva, măcar să o ţinem în viaţă pe Carina”

Lovitura primită de către familia Carinei în urmă cu doi ani, când primul născut s-a stins din viaţă din cauza aceleiaşi boli nemiloase s-ar putea repeta fără un sprijin din partea semenilor. Fără dieta şi medicamentele necesare, viaţa fetiţei este în pericol.


„De ce ne-a fost frică nu am scăpat. Chiar dacă fetiţa nu prezenta nici un simptom care să ne dea de bănuit că ar putea suferi de boala din cauza căreia a murit şi frăţiorul ei, analizele realizate la vârsta de trei luni au scos la iveală lucrul de care ne temeam cel mai mult: tirozinemia. Dacă pe frăţiorul ei nu l-am putut salva, măcar să o ţinem în viaţă pe Carina, având în vedere că boala a fost depistată în stadiu incipient. Cu băieţelul am mers şi în Viena, însă boala a fost depistată mult prea târziu, acum mai avem o şansă la care nu vrem să renunţăm. Carina este singurul nostru copil şi credem într-o minune. Eu şi soţia mea nu vrem să mai trecem prin aceleaşi clipe de coşmar cu care am avut de-a face în urmă cu nici doi ani. Cum am găsit până acum înţelegere la semenii noştri pentru a putea procura medicamentele şi hrana, sper că vom reuşi la fel mai departe. Nu vrem să concepem o altă versiune a lucrurilor”, mai spune tatăl micuţei.

O asociaţie din Balş luptă pentru sprijinul fetiţei

Asociaţia umanitară „Zâmbiţi, copii” din Balş nu a rămas indiferentă la problema Carinei.

„Am fost contactaţi de către părinţii micuţei, care ne-au cerut ajutorul pentru problema cu care se confruntă. Pentru început am căutat să mediatizăm cazul pe orice cale, în speranţa că vom găsi persoane care pot contribui la această luptă pentru supravieţuire cu care se confruntă Carina încă de la o vârstă mult prea fragedă. Ţinem în permanenţă legătura cu părinţii pentru a fi la curent cu toate noutăţile şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a salva viaţa acestei fetiţe. Nu vrem să risipim încrederea pe care părinţii fetei şi-au pus-o în noi”, declară Camelia Trăistaru, reprezentant al asociaţiei „Zâmbiţi, copii”.

Ce este tirozinemia

Tirozinemia este o boală ereditară care constă într-un nivel anormal de ridicat al unui aminoacid în sânge numit tirozină. Efectele bolii pot fi ciroza hepatică, rahitismul evoluat, fragilitatea oaselor şi simptomul renal. Aceasta este o boală incurabilă foarte gravă a ficatului care necesită tratament special pe tot parcursul vieţii. În condiţiile în care nu este depistată la timp, poate provoca decesul celui care o poartă.

Ajut-o pe Carina!
Cei care vor şi pot să sprijine lupta pentru supravieţuire a Carinei pot dona lei în contul următor deschis la BCR pe numele tatălui micuţei, Marius Teodor Cimpoieru: RO56RNCB0083004653870001

Sursa: gazetanoua.ro
 
Club Zuzzy - Targ de martisoare si Atelier de sah Imprimare E-mail
(0 voturi)
gradinita Zuzzy are nevoie de sprijinul dvs. Fiecare martisor cumparat este important pentru noi.
Va asteptam Sambata 23 Februarie ora 10.00 la magazinul Cocor.

TARGUL MICILOR MESTESUGARI SI ANTREPRENORI CONIL, EDITIA A IV-A
23 februarie la ora 10:00

Sambata 23.02.2013 ora 9.45 sunteti asteptati cu mic cu mare la atelierul de sah. Costul atelierului este de 20 Lei.
Va rugam sa confirmati prezenta dvs sau a copilului dvs pana vineri 22 Februarie .

Anna Trancan
072.00.53.138
 
Club Zuzzy - Atelier Origami 22 Februarie Imprimare E-mail
(0 voturi)

Dragi parinti,
Va asteptam Vineri 22.02.2013 incepand cu ora 18.00 la atelierul de origami!!!

Atelierul dureaza 1 1 /2 h si costa 20 lei.
Asteptam confirmarile dvs pana joi 21.02.2013 la tel 072.00.53.138 -Anna Trancan
gradinita & Club Zuzzy - 021.210.25.63

 
Atelierul Nazdravanilor, editie de martisor Imprimare E-mail
(0 voturi)

Bucuresti, gradinita “Cuibusorul Zanelor”, 23 februarie 2013. Atelier de pictura pe obiecte pentru copii organizat de Talente de Nazdravani in colaborare cu Editura All si gradinita Cuibusorul Zanelor.
 
Va asteptam sambata, 23 februarie, ora 11:00, la gradinita-after school “Cuibusorul Zanelor”, sa participati la jocul-concurs “Atelierul Nazdravanilor”. Evenimentul include activitati de pictura si jurizare la care participa maxim 12 de copii, ce se inscriu pe pagina evenimentului pana la data de 22 februarie 2013. Toti copiii vor primi un premiu de participare din partea Editurii All si a portalului Talente de Nazdravani.
Timp de doua ore copiii vor pregati un cadou pentru mama: un martisor, o bratara si o oglinda din lemn, decorate cu manutele lor.

Toate materialele necesare realizarii cerintelor sunt asigurate. Dupa o scurta pauza, in cea de-a doua parte, aceiasi copii vor deveni membri ai juriului si vor acorda cat mai obiectiv puncte creatiilor participante. Vom aplauda castigatorii, dar premiile vor fi oferite tuturor participantilor de catre Editura All si Talente de Nazdravani. Copiii vor primi o carte din colectiile pentru copii ale editurii. Atelierul Nazdravanilor este un exercitiu in cadrul caruia toti invatam sa lucram si sa evaluam obiectiv, iar acest efort este rasplatit printr-o diploma si un premiu de participare.

Pot participa copii din grupa mare si pregatitoare, precum si scolari din clasele primare. La Atelier vor fi prezenti cel mult 12 de copii, care se vor inscrie pana la data de 22 februarie 2013 pe pagina evenimentului.
Evenimentul este organizat de portalul Talente de Nazdravani, in colaborare cu Editura All si gradinita-afterschool “Cuibusorul Zanelor”.
Atelierul Nazdravanilor isi propune ca, prin joc, sa exerseze capacitatea copiilor de a indepli cerintele unui proiect, si obiectivitatea in evaluarea creatiilor celorlalti participanti, deprinderi necesare in activitatea de invatare.

Coordonator eveniment: Cristina Hornoiu, 0722 955 103

Mai multe detalii in pagina evenimentului:

http://talentedenazdravani.ro/blog/2013/02/15/atelier-pentru-mama-23-februarie/

 
Club Zuzzy - Atelier de Gatit, Origami si Pictura 16 Februarie Imprimare E-mail
(1 vot)
Dragi parinti,

- Incepand cu aceasta saptamana va asteptam la noul nostru atelier de origami. Sunt asteptati ( incepand cu ora 17.00)  copii cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani. Durata atelierului este de 1 1/2 h iar costul lui este de 20 lei.

- Sambata aceasta la ora 10.30 va invitam cu drag la atelierul de pictura.

- Sambata aceasta la ora 10.30 va invitam cu drag la atelierul de pictura.

Va rugam sa confirmati prezenta dvs pana vineri la tel 072.0053.138- Anna Trancan
 
Club Zuzzy - Atelier Nou! Sah - Lectie Demonstrativa Imprimare E-mail
(1 vot)
Dragi parinti,
Venim in intampinarea dvs cu un nou atelier. Sambata 16.02.2013 ora 10.00 va asteptam la ATELIERUL DE SAH. Pentru ca sahul este sportul fara varsta sunt asteptati la un simultan gratuit toti aceia dintre dvs dornici de a invata sau exersa . Va rugam sa confirmati prezenta dvs pana vineri la tel 072.00.53.138- Anna Trancan

gradinita & Club Zuzzy - 021.210.25.63
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 53 - 78 din 2773
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
ListaGradinite.ro euMama.ro
Gradinite Bucuresti

Sustine ListaGradinite.ro

ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Twitter ListaGradinite.ro
Gradinite Bucuresti

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite Sigur.info
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
Gradinite Bucuresti

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului