Sale
Povesti audio pentru copii ListaGradinite.roCluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Blog Gradinite
ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Fetita premianta care isi doreste sa aiba lumina in casa Imprimare E-mail
(0 voturi)


Georgiana Ionela Feraru este cea mai bună din clasa ei, însă viaţa a fost nedreaptă cu ea: tăticul ei a fost lovit de o maşină şi, în acel moment, i s-a încheiat copilăria.

O mare de zăpadă, o uliţă pe care se putea intra doar mergând pe jos şi o căsuţă care abia se zărea, lângă cimitir. Cam aşa a început prima noastră vizită la Georgiana Ionela Feraru, o fetiţă de opt ani, elevă în clasa a II-a, la şcoala generală din satul dâmboviţean Brezoaia. Am găsit-o în una din cele două camere ale casei, jucându-se cu fratele ei mai mic, Robert. Nu ştiau că mergem să îi vizităm.

De când tatăl ei a suferit un grav accident de maşină, în urma căruia a fost în comă de ultimul grad şi din cauza căruia a rămas cu sechele pe viaţă, familia a fost debranşată de la curentul electric. Pentru a se rebranşa, au nevoie însă de bani. Bani pe care nu îi au, fiindcă singurul venit al familiei se rezumă la alocaţia celor doi copii.

Tatăl, ţintuit în pat, are 31 de ani şi a muncit pe post de sezonier în construcţii. Nu are drept de pensie, iar pentru întocmirea unui dosar medical pentru un ajutor de la stat, femeia lui nu are bani.

Curent cu prelungitor de la vecini

Rude în sat nu mai au, după ce tatăl bărbatului a murit, iar Elena este originară din judeţul Iaşi. Ar vrea să muncească ea, dar necazul i-a prins cu doi copii mici, pe care nu are în grija cui să-i lase. Când dorm, mai dă fuga pe la vecini să-i ajute la muncă şi primeşte în schimb alimente. Din când în când, i-a mai dat din buzunar viceprimarul comunei, Nicolae Tănase. Banii copiilor se duc, în mare parte, pe tratamentul lunar al tatălui, care nu are asigurare medicală.

Printre lacrimi, Elena, mama copiilor, ne spune: "Singura bucurie a mea este Georgiana. E cea mai bună la şcoală, e premiantă şi, deşi este doar în clasa a II-a, a participat la foarte multe concursuri, de unde s-a întors mereu cu câte un premiu".

Am întrebat-o dacă au provizii pentru a putea ieşi din iarna asta grea şi ne-a spus că a reuşit în vară, când a mai lucrat cu ziua pe la oamenii din sat, să mai strângă câte ceva. Într-un pat, soţul ei stă întins, cu ochii în tavan, impasibil la ce se întâmplă în jurul lui. Probabil că nici nu îşi dă seama că suntem în încăpere. "Ce să fac, trebuie să-mi duc crucea, să cresc singură copiii ăştia... să am grijă şi de el", şopteşte Elena, ca să n-o audă micuţii, înghesuiţi în faţa calculatorului pe al cărui monitor a apărut un joc.

Fiindcă era sâmbătă, o vecină i-a lăsat să "ia curent" cu un prelungitor de la ea din bucătărie. Iar pentru timpul acela limitat de joacă, Georgiana nu a putut să stea prea mult de vorbă cu noi. Robert, chiar dacă abia face trei ani, era şi el nerăbdător să vadă ce joc are surioara lui pe ecranul de pe birou.

Când lumina a fost tăiată, celor doi copii le-a fost furată şi singura bucurie pe care o mai aveau - calculatorul dat de la şcoală, într-un program educaţional.

"Mă pricep foarte bine să umblu pe calculator. Înainte aveam internet şi ştiam să intru pe site-uri, să îmi instalez singură jocuri, căutam poveşti pe care mai apoi le citeam. Îmi place foarte mult să învăţ. Temele mi le fac mereu singură, mama nu mă ajută deloc. Acum, însă, dacă s-a întâmplat accidentul cu tata... nimic nu mai e ca înainte", ne-a spus rapid Georgiana. Prea multă seriozitate în vocea ei, o fetiţă de doar opt ani!

Am întrebat-o dacă îşi doreşte ceva foarte tare şi ne-a spus că ar vrea să aibă iar lumină şi să meargă internetul, dar mai întâi de toate ar vrea ca mama ei să aibă bani pentru a-i putea cumpăra caietele speciale de care are nevoie la şcoală. I-am promis că vom face tot ce putem ca să aibă toate acestea şi că ne vom întoarce curând la ei.

"Îmi place foarte mult să învăţ. Temele mi le fac mereu singură.“
GEORGIANA FERARU,
elevă care are nevoie de ajutor

AJUTOR

Rebranşarea înseamnă "lumina minţii"

Pe drumul către Bucureşti am discutat între noi numai despre cum un copil, fie el şi de la ţară, îşi poate dori înainte de orice să aibă lumină în casă! Pentru Georgiana, 1.700 de lei (cât costă rebranşarea) înseamnă, de fapt, lumina minţii!

Ajutaţi-ne să o ajutăm pe Georgiana Feraru! 400 de euro nu e o sumă enormă pentru un om de afaceri sau pentru vreo firmă. Pentru Georgiana şi mama ei este, însă, o avere. Puteţi dona oricât de puţin în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.

"Evenimentul zilei" se implică în proiectul „O șansă copiilor de la țară”

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: evz .ro

 

 
Cand ii iei copilului animal de companie.Vezi ce e potrivit în functie de varsta Imprimare E-mail
(0 voturi)

Dorinţa unui copil de a avea un animal de companie nu trebuie satisfăcută în orice condiţii.

Vârsta ideală la care este bine să adopţi un câine sau o pisicuţă pentru prichindelul tău este 10-12 ani. Un papagal sau un acvariu cu peşti sunt mai indicate pentru copiii foarte mici.

Respectă alegerea copilului

Insistenţele copiilor reprezintă un motiv frecvent pentru care părinţii decid să aducă în casă o pisică sau un căţeluş. Cu siguranţă că veţi observa la copii anumite preferinţe în alegerea animalului de companie. Mult mai multe fetiţe vor opta pentru adoptarea unei pisici, în timp ce majoritatea băieţilor vor prefera un câine. Este recomandabil să se respecte întotdeauna alegerea juniorului şi să nu se încerce influenţarea deciziei după preferinţele părinţilor.

Copiii mici, risc de conflict cu pisicile

Înainte de toate trebuie să ştiţi că un astfel de patruped aflat în preajma copilului nu poate avea decât o influenţă benefică asupra lui. Recomandarea este să nu fie adoptată o pisică, dar nici un câine, dacă ai un copil foarte mic. Motivele sunt multiple: pe de o parte, din cauza faptului că probabil nu vei avea suficient timp să te ocupi de creşterea animalului în paralel cu cea a copilului.

Pe de altă parte, copiii mici, cu inocenţa caracteristică, au tendinţa să se joace chinuind animalul. Multe pisici nu vor accepta un asemenea tratament fără să riposteze şi de aici poate apărea conflictul. Aşa că mai bine alege un acvariu cu peşti sau un papagal în colivie, vietăţi care să beneficieze de un anumit ecran protector, faţă de bunele intenţii’’ ale copilului.

Între 10 şi 12 ani, vârsta ideală pentru adopţie

Lucrurile se pot schimba însă dacă ai un copil mai mare, care poate diferenţia deja binele de rău, sentimentele, senzaţiile şi îşi poate asuma răspunderea îngrijirii unui animal de companie. Aceasta poate fi chiar prima sa responsabilitate majora.

Vârsta optimă la care un copil întelege şi îşi asumă această responsabilitate este de 12 ani la băieţi şi de 10 ani la fete. Vei constata cu surprindere că prichindelul tău, indiferent dacă este fată sau băiat, va intra perfect în rol: va şti mai bine decât tine când trebuie să  mergeţi la veterinar pentru vaccinări sau ce sortiment de hrana trebuie să-i cumpăraţi de la magazin.

Îngrijirea patrupedului nu trebuie privită ca o activitate care îl deturnează pe copil de la pregătirea temelor pentru şcoală sau de la activităţile sale gospodăreşti. Vei observa că, în scurt timp, micul animal va deveni cel mai apropiat ‘’confident’’ a copilului, care se va confrunta cu o situaţie cu totul inedită, deoarece, pentu prima dată, o fiinţa vie va depinde de el.
Negocieri cu copilul

Mare atenţie la ‘‘negocieri’’: stabiliţi toate responsabilităţile înainte de a lua animalul în familie. Obligaţiile copilului nu trebuie preluate de familie. Uneori, dar nu prea des, îl poţi ajuta înlocuindu-l în îndeliplinrea unor obligaţii stabilite, însă numai pentru motive întemeiate. Ai însă grijă ca aceste obligaţii să nu se transforme într-o modalitate de pedepsire a copilului.

Copiii cu animale de companie au risc mai mic să aibă probleme cu legea

Numeroase studii au aratat că foarte mult personalităţi din diverse domenii provin din familii în care au crescut alături de un animal de companie, cel mai frecvent un câine sau o pisică. Nu garantăm aceeaşi şansă şi pentru copilul tău., dar poate că acest lucru te va pune pe gânduri şi va fi un argument în adoptarea unui companion.

În plus, trebuie să şti că rata infractorilor proveniţi din copii care au avut sau au crescut lângă o pisică este apoape nulă. Adoptarea trebuie făcută însă înainte de vârsta adolescenţei. Această este perioada în care apar cele mai multe probleme, fie din cauza lipsei de preocupare sau a prezenţei unui anturaj dubios, fie din cauza deprinderii unor obiceiuri dăunătoare (tutun, alcool, droguri etc). Din păcate, aceste sfaturi nu mai sunt valabile după ce copilul devenit adolescent a căpătat deja anumite înclinaţii negative.

Ce animal alegeţi pentru un copil bolnav

Şi un copil cu probleme de sănătate poate avea foarte multe de câştigat dacă are alături de el un animal. Alegerea depinde foarte mult de manifestările bolii copilului. Se poate începe gradat, mai întâi cu un hamster. Observă copilul, urmăreşte cum se poartă cu animalul, cum îl atinge. Dacă nu sunt probleme, mergi mai departe, luându-i un câine sau o pisică. Când achiziţionaţi pisica sau câinele, nu înlăturaţi însă hamsterul pentru că micuţul s-ar putea să se fi ataşat de el şi va suferi.

Alegerea unui câine sau a unei pisici depinde şi de implicarea părinţilor. Ideal ar fi un câine, pentru că este mai comunicativ faţă de pisică, însă cum copilul nu va putea prelaua sarcina îngrijirii lui (să-l scoată afară regulat), decizia depinde şi de părinţi, care trebuie să-şi asume această grijă.

Mâţele, mai uşor de întreţinut

Pisicile sunt mai comod de întreţinut decât câinii însă mâţele sunt mai introvertite şi mai dificile decât companionii canini. În ceea ce priveşte rasa câinelui potrvită pentru un micuţ cu probleme, medicii recomandă un labrador, pentru că are o capacitate de comunicare mai bună, şi nu un câine de talie mică. Aceştia din urmă sînt mai agitaţi şi latră mai mult.

Un copil cu probleme are nevoie de un câine calm şi echilibrat care trebuie ales cu grijă. La aceeaşi rasă de câine veţi întâlni însă caractere diferite. Cel mai bine ar fi ca animalul să fie ales dintr-o crescătorie şi să nu fie foarte mic (o lună-două), pentru că este foarte greu de apreciat caracterul. Mult mai bun este un câine de 6-8 luni , care poate fi apreciat mai exact în ceea ce priveşte caracterul cu ajutorul unui crescător.

Şi pisicuţele tot de la crescători ar trebui alese pentru că aceştia oferă garanţii privind săntătatea lor. Din punct de vedere tehnic, crescătorul de pisici este o autoritate înregistrată la forurile internaţionale, cu o denumire care apare pe actele pisoiului şi care se poate obţine numai prin depunerea unor cereri la Asociaţia Felină Romană, care o depune mai departe la Asociaţia Felină Internaţiopnală. Numai aceştia sunt crescători profesionişti, la noi existând  12 crescătorii înregistrate oficial.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: evz.ro

 

 
Fructele si legumele pot distruge dantura copiilor Imprimare E-mail
(0 voturi)

Considerate indispesabile organismului, fructele şi legumele pot distruge dantura copiilor dacă sunt consumate sub formă de suc, avertizează medicii stomatologi. Potrivit acestora, fructele şi legumele, odată stoarse aceste alimente devin extrem de acide pentru dantură, astfel că riscul distrugerii smalţului este ridicat.

Kathy Harley, de la facultatea de stomatologie de la Colegiul Royal, recomandă părinţilor care le oferă copiilor porţia de fructe şi legume sub formă de suc să renunţe la acest obicei.

Specialistul atrage atenţia că un copil din doi de până în cinci ani are smalţul deteriorat. Pentru a preveni apariţia problemelor stomatologice odată cu înaintarea în vârstă, Harley spune că apa sau laptele ar trebuie să fie singurele băuturi permise copiilor, pentru că nu au acid, informează Daily Mail.

"Eroziunea dentară este ireversibilă. Chiar dacă dinţii copiilor nu sunt permanenţi până la o anumită vârstă, structura dinţilor permanenţi este influenţată de dinţii de lapte. Fructele şi legumele au un nivel ridicat de acid. Atunci când acestea sunt amestecate între ele şi sunt stoarse aciditatea creşte", indică experta.

Pentru că fructele şi legumele abundă în vitamine, minerale şi antioxidanţi, nutrienţi indispensabili micuţilor, specialista în stomatologie spune că aceste alimente trebuie mâncate ca atare.

"Sucul din fructe şi legume ar putea fi inclus în dieta copiilor o dată pe săptămână. Sunt suficienţi 150 de mililitri de suc natural făcut în casă", menţionează Harley.

De asemenea, pentru a preveni deteriorarea danturii, experta spune că fructele şi legumele nu se mănâncă pe post de desert şi nici după ce ne-am spălat pe dinţi. Este recomandat să existe o pauză de 2-3 ore între mese, pentru ca nivelul acidului din gură să revină la normal.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: gandul.info

 

 
Copilarie de la B2 la G7. Povestea sahistului genial de 8 ani din Reghin Imprimare E-mail
(0 voturi)

La 5 ani şi jumătate a învăţat şah, iar anul trecut a cîştigat Campionatul Mondial Şcolar din Polonia la categoria 8 ani, deşi era cu un an mai tînăr.

Puştiul din Reghin vrea să devină cît mai repede mare maestru: în istoria şahului mondial, doar 21 de jucători au reuşit performanţa înainte să împlinească 15 ani!
Indiferent de întrebare, la ce filme se uită sau cum de-a învăţat pe de rost sute de partide de şah, răspunsurile lui respectă acelaşi tipar.

Sursa:  jurnalul.ro

 
„Degetelul fermecat sa pictam ne-a ajutat“ Imprimare E-mail
(0 voturi)

Prichindei de grădinţă sau şcolari din clasele primare, din Dolj, sunt pentru o săptămână pictori cu degeţele în loc de pensule, la Ludotecă, în cadrul Bibliotecii „Alexandru şi Aristia Aman“.

Copiii vor avea la dispoziţie culori şi planşe pentru a da formă şi culoare celor mai năstruşnice desene. În jocul imaginaţiei creative vor intra până la sfârşitul săptămânii şcoli şi grădiniţe din Craiova, precum „Sf. Ana“, Colegiile Naţional „Fraţii Buzeşti“ şi „Carol I“, Şcolile 32, 23, 30, Grădiniţele 50, 51, 21, dar şi Şcoala cu clasele I – VIII Goieşti.

Cele mai reuşite desene vor fi expuse pe panou, în Ludotecă.

Atelierul de pictură face parte din proiectul „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei“.

Sursa: adevarul.ro

 

 
Cand copilul consuma prea multe dulciuri Imprimare E-mail
(0 voturi)

Este foarte usor pentru un copil sa consume din ce in ce mai multe dulciuri, asa cum probabil stiu multi parinti. Desi este asociat in mod frecvent cu varste mai mici, consumul excesiv de dulciuri poate aparea si in randul preadolescentilor si adolescentilor.

Cand apare preferinta pentru dulciuri?
Steiner, cercetator din domeniul psihologiei,  a demonstrat prin numeroase studii faptul ca inca din ziua a treia de viata, copiii manifesta preferinte pentru alimentele cu gust dulce. Aceasta preferinta pentru dulce se manifesta prin modificari precum: copiii isi schimba expresie faciala intr-una de multumire si relaxare, ritmul cardiac creste si in acelasi timp, respiratia micutilor este neregulata. Unul dintre experimente a aratat ca punand pe varful limbii sugarului o substanta dulce, acesta se calmeaza.

De ce totusi exista copii care nu prefera dulciurile?
Intre 3-5 ani, perioada prescolaritatii, copiii se ghideaza dupa doua elemente atunci cand aleg mancarurile pe care sa le guste: similaritatea si dulcele. Preferinta pentru dulce atinge varful la 12 ani si studiile arata ca tuturor copiilor le place dulcele, insa conteaza foarte mult educatia din familie. Majoritatea parintilor care spun ca nu au copii care sa se dea in vant dupa dulciuri, uita sa precizeze ca au interzis ori au redus intr-o foarte mare masura dulciurile din alimentatia de zi cu zi a copilului.

Ce inseamna consumul exagerat de dulciuri?
Atunci cand copilul consuma intre mese dulciuri si ajunge sa refuze mancarea pentru ca deja este satul putem vorbi de consum exagerat. De asemenea, consumul alimentelor dulci la ore nepotrivite (in timpul noptii, de exemplu), in cantitati mari, pot fi semnul unui consum exagerat de dulciuri.

Cum poate fi redusa dorinta copiilor de a consuma dulciuri?
Chiar daca exista o predispozitie genetica de a prefera dulcele, orice persoana poate fi educata pentru a reduce consumul lor astfel incat sa nu ii fie afectata sanatatea.

Exista 3 concepte cheie: invatare, experienta diversificata cu mancarea si controlul din partea adultului.
Invatarea se refera la educarea copilului cu privire la alimentele/dulciurile care fac bine la sanatate si cele care dauneaza. De exemplu, a manca o ciocolata este mai daunator decat a manca o prajitura facuta in casa. La o prajitura gatita in casa, se cunosc ingredientele si exista o mai mare siguranta privind conditiile in care a fost gatita fata de dulciurile din comert.

De asemenea, este bine sa il inveti pe copil despre efectele la nivel emotional ale consumului de dulciuri. Zaharul din sange duce la cresterea nivelului de serotonina, hormon care influenteaza starile emotionale. Asadar, in momentele de stres, multi dintre noi suntem mai dispusi sa consumam dulciuri, pentru a ne regla starea emotionala.  Desi aceasta strategie poate da rezultate pe termen scurt, nu reprezinta o solutie. Invata-l pe copil modalitati de a face fata situatiilor dificile si emotiilor negative. In plus, spune-i ca acelasi efect, de crestere a nivelului de serotonina, il au si exercitiile fizice.

Experienta alimentara diversificata. Este bine sa ii oferi copilului o gama variata de alimente dulci si sanatoase din care sa poata alege. Exista numeroase fructe care sunt mult mai sanatoase decat dulciurile ambalate, iar desertul facut in casa este cu mult mai sanatos. Cei mai multi parinti prefera sa apeleze la o ciocolata din magazin, decat sa pregateasca o salata de fructe, de exemplu.

Controlul din partea adultului presupune ca parintele:
- are un bun management in privinta cumparaturilor, asigurandu-se ca are mereu in casa fructe proaspete si nu cumpara dulciuri decat pentru ocazii speciale,
- nu foloseste dulciurile intodeauna ca pe o recompensa ori ca pe o modalitate de a compensa timpul limitat petrecut cu copilul,
- ofera copilului un model de urmat in privinta stilului alimentar: consuma putine dulciuri, prefera fructele si legumele etc.

Aminteste-ti ca parintii influenteaza atitudinea fata de mancare a copilului prin:
1. inlocuirea unor alimente nesanatoase cu unele sanatoare,
2. organizarea celor trei mese zilnice,
3. cantitatea de mancare data copilului
4. contextul sau mediul in care copiii mananca.

Este important insa sa nu elimini complet dulciurile din regimul alimentar al copilului si mai ales, nu dintr-o data.  Cu cat ii vei interzice copilului dulciurile cu mai multa hotarare, cu atat va fi mai tentat sa le consume chiar si atunci cand nu ii este foame.


Copilul tau este tentat sa consume prea multe dulciuri?

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: suntparinte.ro

 

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 157 - 182 din 2773
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
ListaGradinite.ro euMama.ro
Gradinite Bucuresti

Sustine ListaGradinite.ro

Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Twitter ListaGradinite.ro

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite Sigur.info
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
Gradinite Bucuresti

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului