Sale
Povesti audio pentru copii ListaGradinite.roCluburi, petreceri si spectacole copii ListaGradinite.roAgentii Babysitting copii ListaGradinite.roActivitati pentru copii, lucru manual, desene, alfabetul pentru copii ListaGradinite.roSpectacole pentru copii, teatru, circ ListaGradinite.roCarti colorat copii ListaGradinite.roClinici stomatologice particulare copii ListaGradinite.roMagazine pentru copii ListaGradinite.ro
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Gradinite BucurestiGradinite BucurestiGradinite Bucuresti
Slideshow

Stii la ce gradinita iti trimiti copilul tau ? Afla ultimele noutati despre gradinite !

Adauga acum adresa ta de email !

* camp obligatoriu
Inchide
Acasa arrow Blog Gradinite
ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti
Untitled Document ListaGradinite.ro Gradinite Bucuresti ListaGradinite.ro Gradinite Particulare Bucuresti
Alimentatie copii: Solutii cand ai copilul prea slab sau prea grasut Imprimare E-mail
(0 voturi)

În ultima vreme, alimentaţia copiilor a devenit o prioritate pentru părinţi. Mai ales de când se vorbeşte din ce în ce mai mult despre obezitate la copii. Vom vorbi în ceea ce urmează despre problemele de alimentaţie la copii, atât din punctul de vedere al exageratului cu mâncarea, dar şi despre cealaltă extremă, prea puţină mâncare.

Alimentaţia copiilor şi obezitatea
Un copil este considerat obez dacă greutatea corporală depăşeşte cu 20% greutatea normală. Dacă unii copii au predispoziţie genetică la obezitate, alţii devin obezi din cauza că mănâncă prea mult sau mănâncă ceea ce nu trebuie şi din cauza lipsei exerciţiilor fizice. De fapt, obezitatea a devenit un fel de epidemie care cuprinde societatea de astăzi de la cele mai mici vârste.

Dacă aveţi un copil care are tendinţa de a mânca prea mult, este cazul să consultaţi un specialist pediatru înainte de a-l pune la regim. Reducerea după ureche a caloriilor, fără să urmaţi sfaturile unui nutriţionist avizat, poate duce la deficienţe grave în dezvoltarea copilului.

Nutriţioniştii şi medicii pediatrii vor conlucra cu părinţii pentru a stabili un program de mese sănătos, regimul alimentar ce trebuie urmat, programul de activităţi fizice, astfel încât copilul să renunţe treptat la haosul alimentar.

Alimentaţia copiilor şi subnutriţia
În cealaltă extremă se situează copiii foarte slabi, care nu vor să mănânce. În cazul lor, problemele sunt legate de o slabă dezvoltare a oaselor, a organelor interne, a muşchilor, a ţesuturilor şi un sistem imunitar slab. Lipsa exerciţiilor fizice, a mişcării, precum şi obiceiurile alimentare nesănătoase i se vor întipări în minte, iar copilul se va comporta la fel şi în viaţa de adulţi.

E adevărat că sunt copii care nu pot fi convinşi foarte uşor să guste alimentele care nu le plac, însă la fel de adevărat este că părinţii pot găsi nenumărate moduri de a-i “păcăli”. Trebuie doar puţină ingeniozitate, dar şi puţină tărie din părinţilor, ca să nu cedeze uşor în faţa rugăminţilor celor mici.

Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă a copiilor
- Nu aduce junkfood acasă.

- Amestecă cerealele bogate în fibre cu cerealele dulci.

- Oferă-i ţelină, morcovi sau castraveţi în loc de chips-uri.

- Înlocuieşte prăjiturile din comerţ cu fructe uscate.

- Înlocuieşte îngheţata cu iaurt îngheţat.

- Pune fructiere în toate camerele, pentru a-i tenta pe copii.

- Taie fructele şi legumele în forme atractive pentru copii.

- Ţine în casă tortillas astfel încât să-ţi fie uşor să le prepari pentru micul dejun cu ouă, piept de pui la grill şi salată. La cină le poţi utiliza cu roşii, carne de vită şi orez.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: sfatulparintilor.ro

 

 
4 greseli in educatia copiilor pe care parintii le fac fara sa vrea Imprimare E-mail
(0 voturi)

Educaţia copiilor este foarte importantă pentru părinţi. Ei se străduiesc să fie părinţi buni, să le dea copiilor cele mai bune exemple, să fie modele desăvârşite, însă, nu reuşesc întotdeauna. E drept, nimeni nu este perfect, toată lumea mai greşeşte din când în când. Important este să-ţi dai seama unde ai greşit şi cum să îţi corectezi erorile. Iată câteva din greşelile pe care părinţii le fac fără să vrea în educaţia copiilor.

„Mituirea” nu face bine educaţiei copiilor
„Dacă stai cuminte în magazin, îţi voi lua o bomboană”, „Dacă faci curat în cameră, ne vom uita împreună la un film”, iată numai două exemple în care unii părinţi se vor regăsi. Această mituire poate încuraja copilul să devină egoist şi să facă diverse lucruri nu pentru că aşa este corect, ci pentru că se aşteaptă să primească o recompensă. Iar dacă nu va primi recompensa pe care o crede meritată există riscul să nu se mai comporte civilizat sau să nu mai facă cele cerute, acumulându-se astfel frustrări atât de partea copiilor, cât şi în rândul părinţilor.

Număratul până la trei poate afecta educaţia copiilor
Sunt părinţi care, în încercarea de a-i face pe copii mai ascultători, recurg la tehnica număratului până la trei. Deşi aparent metoda dă roade, reversul medaliei este faptul că cei mici se obişnuiesc să amâne rezolvarea problemelor, până în ultimul moment.

De ce ameninţările nu îşi au locul în educaţia copiilor?
Mulţi părinţi cad pradă tentaţiei ameninţărilor „Dacă nu faci X, suporţi consecinţele”. Iar greşeala vine din faptul că părinţii nu-şi duc ameninţarea până la capăt şi cedează în faţă insistenţelor celui mic. Aşa că, dacă aţi apucat să spuneţi „dacă faci X nu te las la televizor”, ar fi bine să vă ţineţi de cuvânt. Altfel, în ochii copiilor veţi deveni protagonistul poveştii „Petrică şi lupul!”. Copiii au nevoie de stabilitate, chiar şi atunci când este vorba de o „pedeapsă”. Ei au nevoie să ştie că se pot baza pe cuvântul părinţilor, indiferent de situaţie.

Regulile schimbate de la o zi la alta induc copilul în eroare
Copiii au nevoie de stabilitate, de rutină, iar o regulă schimbată de la o zi la alta îi bulversează teribil. La fel şi faptul că un părinte îl lasă să facă ceva, în timp ce celălalt îi interzice categoric. În această situaţie, în primul rând, copilul nu va şti, pe cine să asculte. În al doilea rând, părinţii îşi subminează reciproc autoritatea şi se va ajunge la un moment dat să nu mai asculte de nici unul.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: sfatulparintilor.ro

 

 
Obiceiuri sanatoase pentru cel mai bun start in viata! Imprimare E-mail
(0 voturi)

În momentul în care aţi decis să deveniţi părinţi aţi ştiut că urmează să vă asumaţi probabil cea mai mare responsabilitate de până acum. Odată cu venirea lui pe lume, viaţa voastră s-a schimbat, iar acum copilul reprezintă prioritatea voastră numărul 1.

Pentru că eşti o mamă care doreşte să îi ofere cel mai bun start în viaţă micuţului, vei şti cât de importanţi sunt primii 3 ani de viaţă pentru dezvoltarea lui sănătoasă. Totodată, aceşti primi 3 ani sunt esentiali în dezvoltarea sistemului imunitar al celor mici. Iar bazele sănătoase în copilărie ajută la dezvoltarea corectă în adolescenţă şi mai apoi în maturitate.

Astfel, pentru a creşte un copil sănătos, asigură-te că aveţi împreună obiceiuri sănătoase, încă de la început. Foarte important pentru protecţia sa imunitară este să încercaţi să faceţi din regulile de igienă o rutină zilnică. Este posibil să întâmpini dificultăţi în a-l face să înţeleagă conceptul de microbi / germeni, însă atunci când regulile de igienă vor intra în rutină, juniorul tău le va realiza din reflex, ceea ce îl va proteja nu de puţine ori de eventuale răceli. Una dintre acţiunile care trebuie să devină o rutină şi poate cea mai importantă, este spălatul mâinilor. Încearcă să îl înveţi de mic că este bine să se spele pe mâini ori de câte ori mănâncă, merge la toaletă, intră în casă după ce aţi fost la joacă în parc. La început va avea tendinţa de a refuza să se spele, de aceea se recomandă sa faceţi acest lucru împreună, ca pe un scurt moment de joacă. Vei vedea că treptat spălatul mâinilor va deveni un reflex.

Un alt obicei sănătos care se formează din primii ani de viaţă este respectarea meselor principale ale zilei. Este recomandat să faceţi tot posibilul să luaţi masa cu întreaga familie cel puţin o dată pe zi. Astfel vă veţi bucura împreună de progresul lui, încurajându-l să îşi formeze obiceiuri sănătoase.

Obişnuiţi-l pe micuţ cu toate alimentele sănătoase, mai ales vegetalele mai puţin atrăgatoare pentru copii, dar atat de bogate în vitamine. Fiţi un bun exemplu şi gătiţi pentru întreaga familie spanac, brocoli, etc şi micuţul vă va mulţumi cu siguranţă când va fi un tânăr sănătos şi puternic. Iar pentru a va asigura că beneficiază de cel mai bun start în viaţa, includeţi în alimentaţia sa formula de lapte premium Aptamil Junior de la Nutricia. Acest lapte de creştere oferă toţi nutrienţii de care copilul are nevoie pentru a creşte puternic. Două cănuţe de 240 ml de Aptamil Junior pe zi, alături de dieta variată şi sănătoasă, acoperă în mare parte necesarul zilnic de vitamine şi minerale.

Împreună cu Immunofortis şi vitaminele A, C şi D, Aptamil Junior contribuie în mod natural la dezvoltarea unui sistem imunitar sănătos şi face parte din dieta corectă a copilului până la vârsta de 3 ani.

Mai multe informaţii despre Aptamil de la Nutricia puteţi găsi pe  www.aptanutricia.ro

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: sfatulparintilor.ro

 

 
Educatie copii: 5 cai sa spui NU unui copil intr-un mod pozitiv Imprimare E-mail
(0 voturi)

În educaţia copiilor, părinţii folosesc cuvântul NU: “Nu e voie!”, “Nu pune mâna!”, “Nu mânca acum că-ţi strici foamea” şi exemplele pot continua. Desigur, v-aţi şi regăsit în unele dintre aceste situaţii. Are şi acest NU rolul său în educaţia copiilor.

Echilibraţi balanţa DA – NU

Prea mulţi DA pot însemna transformarea copilului într-un egoist care va crede că totul i se cuvine şi care va acumula frustrări de fiecare dată când i se va spune NU. Prea mulţi NU vor transforma copilul într-o persoană negativistă care va face din NU centrul universului său. Iar de aici vor rezulta alte frustrări. Aşadar, o balanţă echilibrată între DA şi NU este cheia în educaţia copiilor.

Numărul de NU-uri creşte odată cu copilul

Arta de a spune NU se dezvoltă odată cu creşterea în vârstă a copilului. Bebeluş fiind, acesta are multe nevoi pe care părinţii le satisfac fără probleme. După primul an de viaţă deja problemele încep să se schimbe. Nu întotdeauna dorinţele copilului sunt sănătoase sau sigure pentru intregritatea lui, şi atunci părinţii încep să pună limitele. Dacă între 9 şi 14 luni, numărul de NU-uri este relativ mic, între 14 şi 18 luni situaţia se modifică, iar copiii devin destul de frustraţi că nu le sunt permise anumite “activităţi” şi chiar se manifestă ca atare. Însă şi de cealaltă parte apar refuzuri. După vârsta de doi ani şi aceştia devin “experţi” în arta “NU”-ului.

Folosiţi alternative pentru NU

Imaginaţi-vă un copil de vreo 18 luni, plin de energie, care încearcă să se caţere peste tot prin casă. NU acolo, NU dincolo, o multitudine de locuri unde copilul NU are voie. Este evident că devine frustrant pentru el, se agită, începe să plângă, să se isterizeze, ceea ce vă provoacă nervozitate şi iată cum poate degenera o situaţie care ar fi putut fi foarte calmă şi plăcută. Cum? Ei bine, dacă în casă nu sunt locuri pe care copilul să le exploreze din pricina pericolelor la care poate fi expus, atunci mergeţi cu el afară, în parc sau la un loc de joacă potrivit vârstei. În acest fel copilul îşi va consuma energia şi îşi va satisface curiozităţile specifice vârstei.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: sfatulparintilor.ro

 

 
ONG-urile au cerut ca Religia sa nu mai fie obligatorie pentru clasa pregatitoare Imprimare E-mail
(0 voturi)

Mai multe ONG-uri care au participat, joi, la dezbaterea de la Ministerul Educaţiei cu privire la programa şcolară pentru clasa pregătitoare şi azu cerut în mod expres reducerea numărului de ore de Religie. Mai mult decât atât, reprezentanţii organizaţiilor cer ca elevii să studieze Religia numai la cererea părinţilor şi să nu mai fie notaţi la această materie, scrie Hotnews.

"Introducerea disciplinei Religie la clasa pregătitoare nu face decaât să împingă îndoctrinarea religioasă care deja se întâmpla în şcoli la un nou nivel. De data aceasta sunt vizaţi copii la nişte vârste mult mai fragede şi implicit nişte copii mult mai vulnerabili", a declarat pentru HotNews.ro Toma Patrascu, vicepresedintele Asociatiei Secular Umaniste din Romania (ASUR).

"Noi am facut cateva propuneri concrete, care stau la latitudinea Ministerului Educatiei si care nu impun schimbari legislative majore", a precizat Patrascu, pentru sursa citată.

Acestea sunt propunerile inaintate Ministerului Educatiei de catre ONG-uri:

1. Renunţarea la studierea Religiei în toţi anii de şcoală.

2. La începutul fiecarui an scolar, inscrierea copiilor la orele de religie trebuie facuta doar in urma unei cereri exprese a parintilor.

3. La orele de religie să nu se dea note şi rezultatele evaluarilor la aceasta disciplina sa nu se ia in calcul la stabilirea notei finale. Motivul il reprezinta faptul ca la orele de religie se dau de cele mai multe ori note foarte mari, sustine Toma Patrascu.

4. Profesorii de religie sa nu mai fie platiti din bugetul Ministerului Educatiei

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: realitatea.net

 

 
A doua editie a targului de carte Final Frontier a fost un succes Imprimare E-mail
(0 voturi)
Week-end-ul trecut, 17-18 martie, a avut loc la Centrul National de Artă „Tinerimea Romană” (Str. Gutenberg Johann nr.19) cea de-a doua editie a targului de carte SF & Fantasy, Final Frontier.

La evenimentul organizat de bookblog.ro fanii genului au putut găsi cărti la reduceri, benzi desenate, boardgames, jocuri pe consolă si machete ale personajele îndrăgite si au putut participa la decernarea premiilor Galileo, lansări de carte si discutii pe teme SF & Fantasy.

Atrasi de reducerile de pană la 80%, cei peste 1000 de vizitatori au generat vanzări de aproximativ 6000 de euro. Multi s-au lăsat prinsi încă de la intrare de consola pe care puteau testa jocurile dorite, iar cei care au rezistat tentatiei au ajuns în standul colorat amenajat de tarabadejocuri.ro.

Targul a fost un prilej de întalnire pentru pasionatii genului, motiv pentru care reprezenantul editurii Nemira a declarat că ” Vin oameni chiar să cumpere, nu să se uite”, iar Horia Ursu de la Millennium Books ne-a îndemnat ca următoarea editie să dureze trei zile. Pentru cei de la ComicBookCity a fost ”o editie legendară„ deoarece ” a fost chiar mai bine ca la Gaudeamus în ceea ce priveste vanzările”.

Fanii Star Wars costumati în  binecunoscutele personaje au dat culoare targului iar la un moment dat cu totii făceam parte din marea familie care s-a format anul trecut, la prima editie Final Frontier, multi vizitatori participand pentru a doua oară la eveniment.

Dacă anul viitor va avea loc a treia editie Final Frontier ? „De ce n-ar avea loc, dacă toată lumea a fost multumită ?”, asa cum a spus Mihai Lalu, de la tarabadejocuri.ro

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

 

Sursa: clopotel.ro
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 131 - 156 din 2773
ListaGradinite.ro Povesti si basme audio pentru copii
ListaGradinite.ro Carti de colorat pentru copii
 Gradinite Bucuresti
 
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
PentruMamici.ro ListaGradinite.ro
ListaGradinite.ro euMama.ro
Gradinite Bucuresti

Sustine ListaGradinite.ro

Twitter ListaGradinite.ro
ListaGradinite.ro - Gradinite Particulare Bucuresti Sector 1,2,3,4,5,6
Gradinite Bucuresti

Recomandam:

ListaGradinite.ro Scutece Happy ListaGradinite.ro Pampers Unicef Romania Gradinite Bucuresti

Ultimele Comentarii

Sustinem:

ListaGradinite Sigur.info
Listagradinite.ro Gradinite Particulare Petreceri copii
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine CharityGift.ro
ListaGradinite.ro Ingrijirea Copilului
Gradinite Bucuresti
ListaGradinite.ro sustine Centrul Gifted Education
Gradinite Bucuresti

Tag-uri Gradinite:

[+]
  • Mareste dimensiunea fontului
  • Micsoreaza dimensiunea fontului
  • Reseteaza marimea fontului